BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři pomáhají: Přispěli nemocnici, Centru 83 a Dobrému skutku

13. 6. 2018
Autor: Klub
M l. B o l. – Ještě jednou se vrátíme k oslavám 110 let od založení boleslavského hokeje, v rámci kterých Bruslařský klub ohlásil podporu potřebným ve svém okolí. „Snažíme se pomáhat každoročně, už tradičně přispíváme zdejšímu dětskému domovou a poskytovateli sociálních služeb. Letos jsme se rozhodli pojmout to obšírněji. Narostly i částky. Řekli jsme si, že těch 110 let tak trochu splatíme ostatním,“ říká generální manažer Mgr. Jan Tůma.

Bruslaři v průběhu celé extraligové sezony 2017/2018 postupně střádali finance na takzvané konto „Stodesítka“. Za každý kanadský bod, který boleslavští hokejisté udělali, na toto konto přibylo 110 korun. Celková suma činila 37.730 korun. „Mohlo to být lepší,“ je si nevydařené sezony vědom kapitán Jan Hanzlík. „Proto jsme se rozhodli přispět ještě jako kabina a částku tak navýšit.“

Klub ještě přičetl výtěžek aukce výročních dresů. Celková suma se tak zaokrouhlila na neuvěřitelných 340 tisíc korun. Tato částka je už rozdělena mezi potřebné a my vám dnes přinášíme první polovinu obdarovaných:

Klaudiánova nemocnice

Mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici BK Mladá Boleslav přispívá 100 tisíc korun na konkrétní přístroj – bezkontaktní oční tonometr, což je přístroj pro měření nitroočního tlaku. Symbolický šek vyrazili Bruslaři předat panu primáři očního oddělení MUDr. Zdenku Mazalovi, kde se nechali i rovnou vyšetřit. Proběhlo také krátké setkání s ředitelem nemocnice JUDr. Ladislavem Řípou.

Centrum 83

Centrum 83, poskytovatele pomoci nebo podpory osobám, které mají z důvodu mentálního či kombinovaného postižení sníženou soběstačnost, podporují Bruslaři dlouhodobě a ani letošní rok není výjimkou. Paní ředitelce Mgr. Luďce Jiránkové hokejisté předali šek na 50 tisíc korun.

Dobrý skutek

Dobrý skutek je spolek, který umožňuje cíleně podporovat ty, kteří se ocitli ve složité životní situaci a bez pomoci druhých se v dané chvíli neobejdou. Podpora je realizována prostřednictvím finančních sbírek, které jsou zveřejňovány na webových stránkách spolku Dobrý skutek. Kdo se rozhodne pomoci, má možnost vybrat si sám adresáta svého finančního daru a kontrolovat tok vložených finančních prostředků na transparentním účtu Dobrého skutku.

BK Mladá Boleslav se rozhodl pomoci paní Marzii Cantoni Fiala, jejíž příběh najdete zde. Bruslaři se postarali o poslední hromádku peněz, kterou paní Marzie potřebovala na koupi nového invalidního vozíku.

Symbolický šek předal marketingový manažer Mladé Boleslavi Cyril Suk.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav