BK MLADÁ BOLESLAV

Pavol Skalický: Chtěl jsem změnu, v případě Mladé Boleslavi jsem neváhal

22. 6. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Teprve dvaadvacetiletý slovenský útočník Pavol Skalický (na snímku) je jednou z nejnovějších posil boleslavského hokejového týmu. Už ve svých 19 letech si zahrál za A tým slovenské reprezentace, a tak má i bohaté zkušenosti z mezinárodního hokeje. V minulosti Skalický působil například v nejvyšší švédské juniorské soutěži, ale v rámci české extraligy jej čeká premiéra, a to právě v boleslavském dresu.

Začněme vaším přestupem do Mladé Boleslavi. Byla jednání o vašem příchodu složitá?

Chtěl jsem zkusit něco jiného a je jasné, že česká extraliga je kvalitní. Bavili jsme se velice korektně a rychle, proto jsem se rozhodl pro Mladou Boleslav.

Byla nabídka z tuzemské extraligové Mladé Boleslavi jediná, nebo jste jednal s více kluby z České republiky?

Proběhly nabídky i z jiných klubů. Jak už jsem ale říkal, ale Boleslav se mi od začátku líbila nejvíc, proto se nebylo nad čím dál rozmýšlet.

Pohrával jste si třeba i s myšlenkami, že byste nešel do České republiky, ale zkusil opět KHL nebo zůstal ve slovenské extralize?

Slovan Bratislava byl ve hře, chtěl jsem ale zkusit něco jiného, co mě nakopne, proto mě to táhlo do české extraligy.

Pro vás se tedy jedná o premiérové angažmá v České republice. Co zatím říkáte na klub a tréninky? Je to nějaká velká změna oproti prostředím, v nichž jste působil dosud?

Trénovat jsem začínal sám, takže změna byla, že jsem nebyl s týmem. Teď už jsem s týmem na ledě a je to v pohodě.

Co říkáte na Mladou Boleslav jako na město? Není na vás malé?

Je to v pohodě. Všude jsem si zatím zvykl. Nemám moc rád, když musím někde daleko chodit. V tom je Boleslav dobrá, protože je tu všechno de facto pohromadě.

Už v 19 letech, pokud se nepletu, jste hrál za A tým slovenské reprezentace. Jaký to byl pocit si v tak raném věku zahrát s nejlepšími hráči, které Slovensko má?

Určitě to byla obrovská zkušenost a velký posun. Jsem za to velice rád.

Co byste označil za váš dosavadní největší zážitek v reprezentaci?

Nejtěžší je se tam dostat, což se mi podařilo třikrát. Každá nominace vždy potěší.

Bavil jste se už s trenéry o tom, jaká by měla být vaše úloha v boleslavském týmu?

O tom jsme se ještě nebavili. Ale myslím si, že ode mě budou očekávat hlavně velký tlak směrem do brány.

Zanedlouho vás čeká dovolená, po které už to potom časově i výkonnostně bude opět náročnější, začnou vám přípravné zápasy a už nebudete mít tolik volna. Jak plánujete dovolenou strávit?

Pojedu k moři, protože jsem to kvůli školním povinnostem nestihl po sezóně. I tam se ale budu muset udržovat a připravovat, takže to pro mě bude sice dovolená, ale trochu spojená i se sportem.

Mluvil jste o školních povinnostech. Znamená to, že ještě při hokeji studujete na vysoké škole, nebo jste dodělával maturitu?

Dodělával jsem ještě maturitu, kterou mám nyní už naštěstí za sebou.

Gratulujeme a děkujeme za rozhovor.