BK MLADÁ BOLESLAV

Příprava pokračuje. Mladá Boleslav jede v rámci odvety do Liberce

6. 8. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Boleslavské hokejisty čeká ve čtvrtek dopoledne odveta proti týmu Bílí Tygři Liberec., dlouholetému rivalovi Bruslařského klubu. V úterý byli úspěšnější na domácím ledě Středočeši, kteří zvítězili těsně 1:0. Začátek je v Liberci naplánován na 11:00.

Tygři angažovali hned čtyři posily s boleslavskou minulostí

Poté, co Tygři na jaře vypadli už ve čtvrtfinále, začal Filip Pešán stavět nové mužstvo, které bude mít za úkol liberecký návrat na výsluní. Změn se pod Ještědem událo opravdu hodně, tým opustilo hned třináct hráčů. Největší ztrátu představuje odchod produktivního Martina Bakoše, který měl nejprve nakročení do Komety, pak do Švédska, nakonec ale zakotvil v Bostonu. Kromě něj se do zámoří vydali ještě dva talentovaní mladíci, Lukáš Jašek podepsal nováčkovský kontrakt ve Vancouveru a Filip Pyrochta zabojuje o místo v sestavě Nashvillu. Na prodloužení smlouvy se vedení klubu naopak domluvilo třeba s Michalem Bulířem, Dominikem Lakatošem, Tylerem Redenbachem či Martinem Ševcem. Šestatřicetiletý obránce je pro Severočechy stále velmi platným hráčem, navíc plní roli jakéhosi mentora a dělá jeho mladší kolegové, ať už se jednalo třeba o Filipa Pyrochtu či Radima Šimka, vedle něj hokejově rostou. Na přestupovém trhu si Liberec počínal celkem aktivně, hned dvakrát pak lovil v Mladé Boleslavi, odkud do svých řad přivábil Jakuba Valského s Radanem Lencem.

„Radan má podle mého názoru neskutečný charakter. Je to bojovný typ hráče s velmi dobrým bruslením a také zakončením. Myslím si, že v naší organizaci a systému hry jeho kariéra ještě více rozkvete a do budoucna o něm hodně uslyšíme,“ nechal se na adresu sedmadvacetiletého útočníka slyšet Filip Pešán. Kromě těchto dvou hráčů se ofenzivní řady Tygrů rozrostly ještě o Libora Hudáčka, jenž poslední tři ročníky strávil ve švédské nejvyšší soutěži. Po dvouleté pauze se o místo mezi třemi tyčemi svatyně Severočechů popere Marek Schwarz, bývalý brankář Bruslařů, z Jihlavy pak Liberec přivedl boleslavským fanouškům rovněž velmi dobře známého Matěje Stříteského. „Marek by měl krýt záda Romanu Willovi a svými zkušenostmi a kvalitou vytvářet také určitou jistotu. Matěj je moderním typem beka s velmi dobrým zakončením především v přesilových hrách, kde by měl také získat výraznou roli,“ prohlásil Pešán. Jedna změna se odehrála i v trenérském štábu Tygrů, asistentem jednoho z hlavních kandidátů na post reprezentačního trenéra se po odchodu Karlu Mlejnka stal Patrik Augusta, jenž v minulé sezoně vedl Bruslaře po dobu úvodních dvaceti ligových kol.

Na přelomu srpna a září čeká Liberec turnaj ve Švýcarsku

Do kolotoče přípravných utkání vstoupil celek zpod Ještědu o něco dříve než mladoboleslavští hokejisté, zatím se v jeho dresu na ledě prohání spíše mladí hráči z benátecké farmy, kteří se snaží zaujmout trenéry a vybojovat si místo v A-týmu. Na úvod Pešánova družina, stejně jako svěřenci Vladimíra Kýhose, vynulovala Pardubice, minulý čtvrtek se pak postavila Novokuzněcku. Liberec nastoupil ve velkém stylu, když po první třetině vedl 3:0, poté ale se ale karty zcela obrátily a nakonec se z vysokého vítězství poměrem 7:4 mohl radovat ruský soupeř. Kromě dvou soubojů s Bruslaři čeká Tygry ve zbytku přípravy ještě měření sil s Chomutovem, vrcholem by pak měla být účast na prestižním Coupe de Bains, jenž se odehraje ve švýcarském městě Yverdon-les-Bains. „Liga mistrů pro mě byla úžasná, proto jsem se v přípravě zase chtěl střetnout s týmy z Evropy. Tentokráte jsme se do ní nekvalifikovali, takže turnaj ve Švýcarsku představuje lehké nahrazení této soutěže,“ řekl Filip Pešán, jehož svěřenci v zemi helvétského kříže postupně vyzvou Ženevu, Fribourg-Gotterón a Lausanne.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav