BK MLADÁ BOLESLAV

Dosud nepřekonaný Krošelj: Je výzva dostat Boleslav do vyšších pater

7. 8. 2018
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Skvělý vstup do boleslavského angažmá má za sebou slovinský reprezentační brankář Gašper Krošelj (na snímku uprostřed), jenž do města automobilů přišel jako náhrada za zraněného odchovance Jana Růžičku. „Jsem šťastný. Je skvělé, když se brankáři podrží udržet čisté konto, dostane se tak do pohody,“ pochvaloval si Krošelj, jenž udržel čisté konto proti Pardubicím a teď i Liberci.

Gašpere, jaké jsou vaše pocity po vítězném utkání proti Liberci?

V první řadě to byl přátelský zápas. Proti Liberci jsem nikdy nechytal, ale spoluhráči mě varovali, že to bude těžké utkání, vlastně takové derby, protože obě města jsou vedle sebe. Hodně teď trénujeme a máme těžké nohy, ale byla to dobrá příprava, spoluhráči mi dost pomohli.

Zatím jste v dresu Bruslařů odchytal 90 minut bez inkasovaného gólu, to je hodně slušný start...

Jsem šťastný. Je skvělé, když se brankáři podrží udržet čisté konto, dostane se tak do pohody. Doufám, že mi tvrdá práce bude i nadále pomáhat k tomu, aby se mi dařilo tak, jako dosud.

Proč jste se před sezónou rozhodl podepsat smlouvu právě v Mladé Boleslavi?

Vyptával jsem se pár Slovinců, kteří dříve působili v české lize. Řekli mi, že Mladá Boleslav je hezké město a jsou tu přátelští lidé. Výkonnostně patří tým někde doprostřed Extraligy, je pro mě výzva dostat ho do vyšších pater. Jsem rád, že jsem tady.

Sehrál ve vašem příchodu do města automobilů nějakou roli i váš agent Mitja Robar, který v Mladé Boleslavi strávil dvě sezóny?

Samozřejmě. Řekl mi o klubu všechno, nebylo to těžké rozhodování.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav