BK MLADÁ BOLESLAV

V generálce na nadcházející ročník vyzve Boleslav pardubické Dynamo

5. 9. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Přípravné období se pomalu nachýlilo ke svému konci, proto je čas na malou rekapitulaci. Mladoboleslavští hokejisté během něj nastoupili k osmi zápasům a zapsali čtyři vítězství a čtyři porážky, přičemž ani jednou neprohráli v základní hrací době. Hned dvakrát se Bruslaři postavili účastníkovi KHL, navíc si připsali skalpy dvou německých celků a oslavili prvenství na turnaji v Norimberku. V posledním utkání před startem nového ročníku Tipsport extraligy vyzvou svěřenci trenéra Kýhose HC Dynamo Pardubice, které na začátku srpna porazili těsně 1:0. Uspějí i tentokráte? Ve čtvrtek 6. září je úvodní buly naplánováno už na 15:30.

Dynamo v přípravě trápí koncovka

Také pro Pardubice je souboj s Mladou Boleslaví tím posledním, ke kterému se před začátkem nové sezony postaví. Úplně spokojeni na východě Čech být nemohou, první vítězství totiž Dynamo zaznamenalo až ve svém devátém utkání. Svěřenci trenéra Holaně museli skousnout osm porážek v řadě, navíc skórovali pouze devětkrát. „Jako trenér bych byl rád, kdyby ještě někdo přišel. Ideálně střelec, možná pravé křídlo. Koncovka mě trápí. Na dalším sezení zvážíme pro a proti a také finance,“ okomentoval situaci sedmačtyřicetiletý lodivod. Nelichotivou sérii se jim podařilo zlomit až v závěrečném duelu Memoriálu Zbyňka Kusého proti Vladivostoku. Domácí turnaj zakončili Pardubičtí i přes dvě prohry na druhém místě, a to díky výborné bilanci při samostatných nájezdech, v nichž mohly týmy po zápasech vybojovat bod navíc. „Jsem opravdu spokojený s tím, co se nám podařilo vytvořit. Slovan Bratislava a Eisbären přislíbili účast i na druhém ročníku. Uvažujeme o rozšíření turnaje do skupin se šesti týmy,“ nechal se slyšet generální manažer Dušan Salfický.

Na skalp účastníka KHL Dynamo navázalo minulý týden, když v Poděbradech poměrem 3:1 přehrálo pražskou Spartu. Také letos sáhlo vedení klubu k angažování několika hráčů na zkoušku. Ze čtveřice ve složení Tomáš Vracovský, Dalibor Bortňák, Hugo Gallet a Matouš Kratochvíl si nakonec smlouvu vybojoval pouze poslední jmenovaný, jenž přichází na hostování z Přerova, zároveň bude mít vyřízené střídavé starty do Chance ligy. O místo v kádru zabojuje také Jacob Cardwell. Kanadský zadák během léta požádal o přerušení kontraktu, musel se totiž starat o svou přítelkyni, která při nešťastné události utrpěla velmi vážné popáleniny. Díky jejímu úspěšnému zotavování požádal Cardwell o možnost návratu do sestavy a Dynamo mu vyhovělo. „Nemáme přehled o tom, jak během léta trénoval. Prověříme jeho kondici, podrobí se fyzickým testům, a pokud je zvládne, naplno se vrátí do týmu,“ prohlásil Dušan Salfický.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav