BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři nechtějí zaspat začátek sezony. Uspějí proti Vítkovicím?

19. 9. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l. B o l. – Po domácí porážce s Litvínovem nezvládli mladoboleslavští hokejisté ani utkání na ledě Karlových Varů. Extraligový navrátilec jim uštědřil krutou lekci z produktivity, zvítězil 4:0, a svěřenci trenéra Kýhose tak po dvou odehraných kolech zůstávají bez bodu. Další šanci na zapsání prvního vítězství mají Středočeši v pátek 21. září, do města automobilů přijíždí HC Vítkovice Ridera. Příprava se jim sice nepovedla, do nového ročníku ale vstoupili Ostravané skvěle, když zvládli vyrovnané duely s Pardubicemi a Spartou, a patři tak mezi čtyři zatím bodově stoprocentní celky. Ve ŠKOENERGO Aréně vše vypukne v tradičních 17:30, tak nezapomeňte přijít Bruslaře podpořit!

Ostravanům se podařilo udržet svého klíčového hráče

Loni postup do předkola a porážka v rozhodujícím pátém zápase s Plzní, letos na jaře účast ve čtvrtfinále. Koncepční práce ostravského klubu se začíná vyplácet, Vítkovice jsou rok od roku konkurenceschopnější a počítat se s nimi musí i pro tuto sezonu. Celek z moravsko-slezské metropole bude chtít udělat další krok vpřed, pomoci by k tomu mělo hlavně udržení Patrika Bartošáka, jednoho z nejlepších brankářů naší nejvyšší hokejové soutěže. Trenér Jakub Petr spoléhá především na sehranost, proto každé léto dochází v mužstvu jen ke kosmetickým úpravám, žádná velká obměna kádru se nekoná. Nejinak tomu bylo i o této okurkové sezoně. RIDERU opustili pouze tři hráči základní sestavy, Karol Sloboda se vrátil na Slovensko, Petr Kolouch odešel do Olomouce a Lukáše Kloka zlákala nabídka bratislavského Slovanu.

Defenzivní posily našlo klubové vedení v Jihlavě, která se po roce stráveném v extralize opět vrátila o patro níže. Vůbec první Švédem ve Vítkovicích se stal útočně laděný Erik de la Rose, kromě něj Ostravané sáhli ještě po Petru Šidlíkovi. „Erik je typickým absolventem švédské hokejové školy. Výborný bruslař, navíc pravák s velice dobrou střelou. V Jihlavě odehrál solidní sezonu, na nás je jeho potenciál ještě rozvinout. Petra jsme, vzhledem k jeho věku, schopnostem a nemalým zkušenostem, měli v hledáčku už delší dobu. Zapadá do naší koncepce,“ okomentoval angažování obou beků Jakub Petr. Požadavky progresivního kouče splňuje i dravý útočník Jan Schleiss, jenž bude poprvé ve své kariéře působit jinde než v mateřské Plzni.

Vítkovice čekají oslavy devadesátého výročí založení klubu

Všichni si tedy samozřejmě přejí, aby právě tato sezona byla tou průlomovou a aby Ostravané dosáhli na nějaký výraznější úspěch. „Chceme být lepší než v minulém ročníku. Naše filozofie se nemění, v současné době je kádr stabilizovaný a jádro mužstva dané,“ prohlásil na tiskové konferenci Jakub Petr. Už v květnu tohoto roku se v médiích objevila informace týkající se možnosti odehrání dvou extraligových duelů (RIDERA by se střetla s Brnem a Třincem) pod otevřeným nebem. Pokud se tato akce uskuteční, o čemž rozhodnou nadcházející měsíce, jejím dějištěm bude Městský stadion ve Vítkovicích, domovský stánek fotbalového Baníku Ostrava a každoroční hostitel atletického mítinku Zlatá Tretra. „Je to projekt, jenž by regionu slušel, byl by úžasný a hodný sezony, která je před námi. Ale zda dojde k jeho uskutečnění, to si necháme až na okamžik, kdy to budeme moct prezentovat se stoprocentní jistotou,“ nechal se slyšet výkonný ředitel klubu Petr Handl.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Krošelj (32. Kantor) – Hanzlík (C), Bernad, Němeček, Pláněk, Kotvan, Dlapa – Klepiš, Musil, Šťastný – Látal, Žejdl (A), Orsava – Vondrka, Skalický, Pacovský (A) – Kousal, Najman, Procházka

HC Vítkovice RIDERA: Bartošák – Hrbas, Baranka, Šidlík, de la Rose, Výtisk (A), Trška – Szturc (A), Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, D. Květoň – Kucsera, Š. Stránský, Zdráhal – Pytlík

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 21. 9. 2018 17:30

BK Mladá Boleslav 3. kolo HC Vítkovice RIDERA
13. místo, 0 bodů umístění 4. místo, 6 bodů
3:8 skóre 5:3
- nejvyšší výhra 3:2 (Sparta)
0:4 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra -
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
12,50 % využití přesilových her 15,38 %
1 góly v přesilových hrách 2
1 góly v oslabeních 0
Lukáš Žejdl, 2 body nejproduktivnější hráč Rastislav Dej
Peter Trška, oba 3 body
Lukáš Žejdl, David Němeček
Jakub Orsava, všichni 1 branka
nejlepší střelec Jakub Lev, 2 branky
Lukáš Žejdl, Jakub Klepiš,
Martin Pláněk, Martin Látal
David Bernad, všichni 1 asistence
nejlepší nahrávač Rastislav Dej
Peter Trška, oba 3 asistence
David Němeček, +1 nejlepší hráč v +/- 8 hráčů, +1
Ondřej Dlapa, -4 nejhorší hráč v +/- Roman Szturc, Ondřej Roman
Radoslav Tybor, všichni -1
David Bernad, Jan Hanzlík
David Němeček, Jakub Klepiš
Oldrich Kotvan, všichni 2 minuty
nejtrestanější hráč Samson Mahbod
Peter Trška, oba 4 minuty
David Němeček, 6 bodů Radegast index Jan Výtisk, 11 bodů
Pavel Kantor 90 %
Gašper Krošelj 78,79 %
úspěšnost brankářů Patrik Bartošák 96,43 %
Pavel Kantor 2,07
Gašper Krošelj 4,57
průměr inkasovaných gólů na zápas Patrik Bartošák 1,50
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav