BK MLADÁ BOLESLAV

Pavel Kantor: Asi náš nejlepší výkon, ale k bodům to nevedlo

21. 9. 2018
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – V letošní sezóně stál v brankovišti Bruslařů od první minuty vůbec poprvé a svými zákroky držel své spoluhráče na bodech prakticky do poslední minuty. Pavel Kantor (na snímku) pochytal 28 nepříjemných střel, ale Vítkovice předvedly v posledních pěti minutách velký nápor a dvěma rychlými góly a brankou do prázdné rozhodly o tom, že tři body si odvezou s sebou do Ostravy. Co o zápase řekl boleslavský muž v masce, se dozvíte, když si pustíte následující video.

Boleslav nezačala vůbec špatně a zprvopočátku zaskočila svého soupeře, který dle slov trenéra Pavla Petra ještě zůstal nohama na kolonádě v Poděbradech, kde strávil předešlý den. „Nechtěli jsme bláznit a snažili jsme se hrát především dobře do obrany. Ty dva předešlé zápasy jsme hráli nahoru dolů,“ vysvětloval Kantor po zápase strategii, se kterou šli Bruslaři do zápasu s vítkovickou Riderou. „Dost možná jsme předvedli náš nejlepší výkon z těch tří letošních zápasů. Jenže co naplat, k bodům to bohužel opět nevedlo,“ litoval po zápase.

Mladá Boleslav byla v zápase střelecky aktivnější (36:28) a v zápase byli Bruslaři i v tzv. tutovkách. Jenže co naplat, když žádná z nich neskončila Patrikovi Bartošákovi za jeho zády. To také přiznala i mladoboleslavská jednačtyřicítka. „Šancí jsme měli dost, ale bohužel jsme u nich nezachovali úplně chladnou hlavu. Párkrát tam byla i prázdná brána, ale nedokázali jsme to tam dotlačit. Navíc to pak pochytal Bartejs,“ smutnil Kantor nad zmarem vlastních útočníků i nad skvělými výkony svého soka Patrika Bartošáka.

Před nadcházejícím zápasem v Brně ale neháže flintu do žita a on i celý tým vědí, že je potřeba nepříznivý vstup do sezóny zlomit. A proč ne právě v Brně, že? „Víme, že Kometa je obrovsky silná, zvlášť doma. My ale musíme hrát ze zabezpečené obrany, nijak nebláznit a proměňovat šance,“ vidí cestu k úspěchu a k bodům.

Kompletní rozhovor s Pavlem Kantorem na našem YouTube kanálu:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav