BK MLADÁ BOLESLAV

Gašper Krošelj bude v Mladé Boleslavi působit do konce sezony

12. 11. 2018
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav a slovinský brankář Gašper Krošelj se domluvili na prodloužení hráčské smlouvy do konce této extraligové sezony. Krošelj dostal původně smlouvu jen do konce listopadu v rámci zkoušky. „V té uspěl na výbornou, chytá velice dobře. Svými výkony si doslova řekl o další spolupráci a my jsme za to velice rádi,“ říká sportovní manažer Bruslařů Jaromír Látal.

Gašper Krošelj: Věřím, že uzrajeme pro play-off

Gašpere, jste rád, že v Mladé Boleslavi zůstáváte?

Ano, jsem velmi spokojený. Od začátku jsem tu chtěl odvádět co nejlepší práci. Moc jsem si přál zapadnout do týmu a pomáhat mu. Zdá se, že se to podařilo, a že to vidí i manažeři, protože mi novou smlouvu nabídli a já ji rád přijal.

Trenéři tohle označení většinou rádi nemají, ale faktem je, že z vás je brankář číslo jedna, nastoupil jste do čtrnácti zápasů ze sedmnácti. Je to něco, v co jste při svém příchodu doufal?

Ano, jistě. Proč bych jinak byl vůbec brankářem? Už od malička jsem zvyklý bojovat. V klubu, v reprezentaci. Každý brankář chce být jednička a věří, že opravdu bude.

Jak se vám zalíbila Boleslav jako taková?

Je to velmi pěkné město, malé, všude je tady blízko. Byl jsem i v Praze, taky se mi tam líbilo, ale pak jsem se rád vracel sem. Je tu klid. Na zimák to mám tři minuty chůze. To mi vyhovuje.

Co rodina? Jsou rádi, že zůstáváte v Čechách?

Jsou rádi, že se mám kde realizovat. Kdyby mě měli doma, zbláznili by se ze mě. (smích) Přítelkyně tu teď na týden byla, jinak má ale práci ve Slovinsku. Ale je to kousek, pět hodin jízdy. Nejsme od sebe světa kraj.

Co vaše postavení v tabulce? Nedoufal jste v něco lepšího?

Všichni jsme doufali v něco lepšího. Na druhou stranu, já se na tabulku opravdu nekoukám, s tím bych nemohl fungovat. Nekoukám ani, kde je tým, se kterým máme právě hrát. Každopádně věřím, že půjdeme nahoru. Že uzrajeme pro play-off.

Jak jste strávili reprezentační přestávku?

Měli jsme dva dny volno, já si stačil sjet do Slovinska. Pak jsme samozřejmě trénovali. Máme teď čisté hlavy. A soustředíme se na středeční zápas se Spartou.

Děkujeme za rozhovor.