BK MLADÁ BOLESLAV

Druhé derby sezony. Boleslav má libereckým Tygrům co vracet

14. 11. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Před reprezentační přestávkou si mladoboleslavští hokejisté vyšlápli na úřadujícího mistra z Brna, po jejím skončení zvládli i utkání v O2 aréně. Proti Spartě jim skvěle vyšla především závěrečná dvacetiminutovka, vítězství poměrem 5:3 hattrickem řídil kapitán Michal Vondrka. Tentokráte mají Bruslaři na programu jen jeden volný den, už v pátek 16. listopadu do ŠKOENERGO Arény dorazí Bílí Tygři Liberec. První vzájemný duel Středočechům vůbec nevyšel, svěřenci Filipa Pešána v derby naprosto dominovali a uštědřili jim doposud nejvyšší porážku v dosavadním průběhu tohoto ročníku Tipsport extraligy. Začínáme v 17:30.

Liberečtí útočníci v čele s Kvapilem vládnou individuálním statistikám

Díky středeční porážce Sparty s Mladou Boleslaví se Tygři navíc vyhoupli do čela Tipsport extraligy, před druhými Pražany mají náskok jednoho bodu a navíc utkání k dobru. Pokud se podíváme na tabulku produktivity, tak zjistíme, že první čtyři místa patří libereckým útočníkům. Naprosto suverénně si v dosavadním průběhu této sezony počíná Marek Kvapil, který během osmnácti kol posbíral opravdu úctyhodných jedenáct branek a devatenáct asistencí. Pro dokreslení dominance zkušeného útočníka je potřeba dodat, že Radan Lenc, druhý muž produktivity, kterému se přesun pod Ještěd zatím vyplácí, je hned o třináct bodů pozadu! Nejlepším střelcem naší nejvyšší hokejové soutěže se třinácti přesnými zásahy zůstává Michal Bulíř, jenž tuto pozici drží i přesto, že v libereckém dresu nastoupil jen k jedenácti zápasům a poté si svými výkony vysloužil nabídku od ruského Magnitogorsku, kde působí pod vedením Josefa Jandače.

„Díky tomu, že se mi dařilo, přišel zájem ze zahraničí, jednal jsem s několika kluby. Angažmá v Magnitogorsku je pro mě velkou výzvou," nechal se slyšet odchovanec Tygrů, kterého v elitní lajně Severočechů nahradil rovněž pravidelně bodující Libor Hudáček. Bulíř s Kvapilem se poněkud překvapivě neobjevili v nominaci na první reprezentační akci tohoto ročníku. Miloš Říha, nový trenér národního výběru, ale prohlásil, že s oběma hráči počítá pro prosincový Channel One Cup a plánuje jim v týmu přidělit klíčové role.

Ale zpět k družině Filipa Pešána, která svou kvalitu naposledy předvedla právě ve středu. V utkání se Zlínem po dvou třetinách prohrávala 1:3, závěrečná dvacetiminutovka se ale odehrála zcela v její režii. Liberečtí totiž během ní nasázeli čtyři branky, a do pátečního derby tak, stejně jako Bruslaři, půjdou posilněni fantastickým obratem. Krátce po skončení duelu navíc klub ohlásil dvě změny v kádru. Berani si zpod Ještědu odvezli Dominika Lakatoše, jenž u nich bude hostovat do konce sezony. Ve svých řadách naopak předloňští finalisté znovu přivítali Tomáše Filippiho. „Tento příchod je pro nás výrazným posílením ofenzivy. Podepsáním víceleté smlouvy se Tomáš stává základním kamenem pro budování týmu do dalších let, “ okomentoval situaci Pešán.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Krošelj (47. Groh) – Kotvan, Bernad, Hanzlík (A), Pláněk, Němeček, Kurka, Dlapa – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Látal, Musil, Pacovský – Procházka, Knotek, Šťastný – Kousal, Najman, Pabiška

Bílí Tygři Liberec: Will (33. Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Stříteský, Derner, Havlín, Ševc – Valský, Redenbach, Ordoš – Lenc, Hudáček, Kvapil – Teplý, Jelínek (C), Krenželok – Jeník, Vlach, Zachar

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 16. 11. 2018 17:30

BK Mladá Boleslav 19. kolo Bílí Tygři Liberec
12. místo, 21 bodů umístění 1. místo, 34 bodů
40:50 skóre 63:47
4:1 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 8:3 (Mladá Boleslav)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 0:4 (Plzeň)
2 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
16,67 % využití přesilových her 23,86 %
13 góly v přesilových hrách 21
3 góly v oslabeních 0
Jakub Klepiš, 15 bodů nejproduktivnější hráč Marek Kvapil, 30 bodů
Michal Vondrka, 7 branek nejlepší střelec Marek Kvapil, 11 branek
Jakub Klepiš, 10 asistencí nejlepší nahrávač Marek Kvapil, 19 branek
Jan Hanzlík, +4 nejlepší hráč v +/- Lukáš Derner, +9
Tomáš Knotek, -10 nejhorší hráč v +/- Marek Zachar, -4
Jakub Orsava
David Němeček, oba 35 minut
nejtrestanější hráč Ladislav Šmíd, 38 minut
Jan Hanzlík, 37 bodů Radegast index Lukáš Derner, 44 bodů
Dominik Groh 100 %
Gašper Krošelj 90,99 %
Pavel Kantor 85,98 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 95,24 %
Roman Will 90,69 %
Dominik Groh 0
Gašper Krošelj 2,44
Pavel Kantor 3,24
průměr inkasovaných gólů na zápas Marek Schwarz 1,58
Roman Will 2,66