BK MLADÁ BOLESLAV

Domácí dvojzápas odstartuje Boleslav v pátek proti Plzni

21. 11. 2018
Autor: Vojtěch Tůma, Vojtěch Balon
M l . B o l . - Mladoboleslavským hokejistům reprezentační přestávka zřejmě prospěla, po jejím skončení totiž navázali na skalp úřadujícího mistra z Brna a postupně porazili Spartu, Liberec a naposledy díky dvěma trefám Tomáše Knotka i Pardubice. Svěřenci Miloslava Hořavy sice stále okupují až dvanáctou pozici, elitní šestka je jim ale díky tolik potřebné šňůře výher vzdálena už pouze na pět bodů. Nyní Bruslaře čeká série dvou utkání před vlastními fanoušky, v pátek 23. listopadu bude jejich vyzyvatelem Škoda Plzeň, které se v poslední době naopak příliš nedaří. Začínáme v tradičních 17:30.

Zatímco výkony mladoboleslavských hokejistů mají vzestupnou tendenci, v případě Plzně to je přesně naopak. Zatímco v říjnu svěřenci Ladislava Čiháka zvítězili šestkrát z devíti utkání, v listopadu zatím vytěžili jen tři body z devíti možných. Západočechy trápí především koncovka, což se projevilo i v posledním utkání proti Zlínu. „Je to trochu zmar, na druhou stranu musím kluky alespoň trochu pochválit za bojovnost, opravdu chtěli, ale branky jsme se nedočkali," přiznal po porážce 1:2 trenér Čihák.

„Znovu si musíme vybudovat sebevědomí, které jsme měli na začátku soutěž. Všichni víme, kde teď jsme. Šance máme, ale nejsme schopní je proměnit. Musíme hrát jednoduchý hokej a tlačit se co nejvíce do branky,“ dodal Jan Eberle. Vinou nedobrých nedávných výsledků vždy ambiciózní Plzeň klesla až na desáté místo tabulky, dvanáctí Bruslaři navíc mají stejný počet 27 bodů, a v případě vítězství se tak mohou vyhrabat z pozic pro nepopulární play-out.

Zatímco v domácí nejvyšší soutěži to Škodě nelepí, v Lize mistrů Západočeši pálí ostošest. Plzeň bez jediné porážky (a při konkurenci Lugana, Jyväskylä a Banské Bystrice) postoupila ze základní skupiny a v osmifinále si smlsla na italském Bolzanu vysokými výhrami 6:1 a 6:2. „Samozřejmě už jsme byli frustrovaní, že nám tam góly nepadaly, ale dobře jsme v pondělí i v úterý potrénovali a výsledek se dostavil,“ komentoval hladké vítězství na italském ledě zkušený obránce Jakub Kindl.

Bývalý hráč Detroitu je s hodnocením +5 nejlepším Plzeňákem v hodnocení +/-. Co se gólů a bodů týče, trenér Ladislav Čihák se může spolehnout na Milana Gulaše (6+9) či Vojtěcha Němce (9+4), který se v minulém ročníku objevil v dresu Bruslařů. Jistotou na brankářském postu je pak teprve dvaadvacetiletý Dominik Frodl. Slávistický odchovanec průměrně inkasuje jen 1,70 gólů na utkání a svou úspěšnost zákroků vyšponoval na 93,13%.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Kotvan (A), Dlapa, Němeček, Pláněk, Bernad, Kurka – Orsava, Skalický, Vondrka (C) – Pacovský, Musil, Látal – Šťastný, Knotek, Procházka – Kousal, Najman, Pabiška

HC Škoda Plzeň: Frodl – J. Kindl (A), Jones, Vráblík, Čerešňák, Allen, Kaňák, Pulpán – Eberle, Kodýtek, Gulaš (C) – Kindl, Kracík, Němec – Indrák (A), Preisinger, Kratěna – Stach, Nedorost, Straka

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 23. 11. 2018 17:30

BK Mladá Boleslav 21. kolo HC Škoda Plzeň
12. místo, 27 bodů umístění 10. místo, 27 bodů
47:53 skóre 50:40
5:2 (Liberec) nejvyšší výhra 9:2 (Chomutov)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 0:3 (Liberec)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
15,29 % využití přesilových her 17,86 %
13 góly v přesilových hrách 15
3 góly v oslabeních 3
Jakub Klepiš, 16 bodů nejproduktivnější hráč Milan Gulaš, 15 bodů
Michal Vondrka, 7 branek nejlepší střelec Vojtěch Němec, 9 branek
Jakub Klepiš, 10 asistencí nejlepší nahrávač Milan Gulaš, 9 asistencí
Jan Hanzlík, +4 nejlepší hráč v +/- Jakub Kindl, +5
Dominik Pacovský, -7 nejhorší hráč v +/- Conor Allen, Milan Gulaš, oba -5
David Němeček, 37 minut nejtrestanější hráč Conor Allen, 78 minut
Martin Pláněk, 38 bodů Radegast index Peter Čerešňák, 38 bodů
Gašper Krošelj 91,55 %
Pavel Kantor 85,98 %
úspěšnost brankářů Dominik Frodl 93,13 %
Dmitrij Milčakov 90,28 %
Gašper Krošelj 2,32
Pavel Kantor 3,24
průměr inkasovaných gólů na zápas Dominik Frodl 1,70
Dmitrij Milčakov 2,61
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav