BK MLADÁ BOLESLAV

Z Komety přichází Radim Zohorna, opačným směrem míří Jakub Orsava

21. 1. 2019
Autor: Klub
M l. B o l. – Konec přestupových možností se blíží a Bruslaři využívají příležitosti. Hráčský trejd uskutečňují s Kometou Brno, kam na přestup míří dosud boleslavský útočník Jakub Orsava. Naopak do Bruslařského klubu, rovněž na přestup, přichází dvaadvacetiletý Radim Zohorna. „Je to mladý hráč s velkým potenciálem. Jsme rádi, že jsme se s Kometou dohodli, a že se nám povedlo přivést nový element a oživení do týmu,“ říká sportovní ředitel klubu Radim Vrbata.

A jedním dechem dodává poděkování Jakubu Orsavovi: „Kubovi přejeme hodně štěstí v další kariéře a děkujeme za všechnu práci, kterou pro Mladou Boleslav odvedl.“


Profil Radima Zohorny

Radim Zohorna je rodák z Havlíčkova Brodu. Velice brzy se ale přesunul do Komety Brno, kde působil od staršího dorostu, následně si prošel juniorkou a nakoukl také za svým bratrem Hynkem do hlavního mužstva. Výraznou stopu při svém hokejovém růstu zanechal v ročníku 2014/2015, když v juniorce odehrál většinu zápasů. Za 43 duelů si připsal 14 branek a 18 asistencí. Před novou sezónou bojoval o místo v hlavním týmu Komety, ve kterém absolvoval letní přípravu.

O rok později, v sezóně 2015/2016 odehrál v brněnském dresu celkem 28 zápasů, připsal si dvě branky a dvě asistence. V prvoligové Třebíči zvládl 33 zápasů, jeho bilance - 6 gólů a 5 asistencí.

V sezóně 2016/2017 působil většinou v prvoligové Třebíči, ale závěr zmíněného ročníku si užil v brněnské Kometě. V ní odehrál celkem 18 zápasů (ZČ a play-off), střelecky se prosadil třikrát, jednou a velmi důležitou trefou se blýskl ve finále s Libercem. V ročníku 2017/2018 se v podstatě natrvalo usadil v extralize, odehrál polovinu základní části a celé play-off. Dosáhl také na metu 100 zápasů v extralize, a to v posledním rozhodujícím duelu s Třincem (FIN 5).

Statistiky Radima Zohorny

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav