BK MLADÁ BOLESLAV

Najdou Bruslaři po skvělém střeleckém představení recept i na vedoucí Třinec?

26. 1. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - V pátečním utkání proti Hradci Králové si mladoboleslavští hokejisté poprvé v tomto ročníku pořádně zastříleli. Souboj nabídl řadu obratů, rozhodující nástup rozjeli svěřenci Miloslava Hořavy tři a půl minuty před koncem, když vstřelili dvě branky během jedenácti vteřin a nakonec zvítězili vysoko 8:5. Hned dvakrát se prosadil Radim Zohorna, který tak zažil v dresu svého nového zaměstnavatele velmi povedenou premiéru, první výhru v sezoně vychytal brankář Jan Růžička. Bruslaři tedy srazili dalšího favorita, proti nimž se jim zatím daří, v neděli 27. ledna vyzvou třinecké Oceláře, vedoucí tým extraligové tabulky. Ve WERK ARENĚ vše vypukne už v 15:00.

Oceláři měnili se Spartou, do konce sezony získali Vránu

Nepovedený začátek ročníku je zapomenut, Oceláři už několik měsíců naplno prokazují obrovskou sílu svého kádru. Vidět je to i při pohledu na tabulku, Třinec aktuálně vede Tipsport extraligu s dvoubodovým náskokem před druhým Libercem, třetí Vítkovice, které odehrály hned o tři zápasy více, jsou zpět o body tři. Výborně svěřenci trenéra Varadi zvládli především listopad a prosinec. Během těchto dvou měsíců dotáhli do vítězného konce třináct ze čtrnácti zápasů, nestačili pouze na Hradec Králové. Na konci loňského roku Slezané reprezentovali českou hokejovou scénu na Spengler Cupu, který se každoročně koná ve Švýcarsku. Co se herního projevu týče, předvedli se Oceláři v pozitivním světle, doplatili ale na nízkou produktivitu a nakonec se s turnajem rozloučili bez jediné výhry, když postupně podlehli Magnitogorsku, pozdějšímu vítězi z Kuopia a domácímu Davosu.

Právě jednatřicetinásobný švýcarský šampion na začátku ledna zlákal do svých řad Tomáše Kundrátka, který po nepovedené čínské štaci v KHL původně plánoval dohrát sezonu v Třinci. „Návrh Davosu, který patří mezi špičkové evropské organizace, Tomáše nadchnul. V tomto klubu by chtěl hrát asi každý hokejista, je to ideální místo i z hlediska rodinného života,“ okomentoval přestup Kundrátkův agent Michal Sivek. Dříve v tomto týdnu pak loňský finalista společně se Spartou upekl zřejmě nejzajímavější výměnu dosavadního průběhu tohoto ročníku. Vedoucí tým tabulky přivítal kapitána Pražanů Petra Vránu, opačným směrem putoval Roberts Bukarts, přičemž oba hráči zatím změnili působiště jen do konce sezony. „Robertsovi se u nás nedařilo podle představ, Sparta o něj hodně stála, ale my jsme požadovali adekvátní náhradu. Petr byl naší první volbou, jedná se o velice kreativního hokejistu a my doufáme, že tato výměna pomůže oběma klrubům,“ nechal se slyšet Jan Peterek, sportovní ředitel Ocelářů.

Václav Varaďa se v neděli zřejmě bude muset obejít bez zraněných Vladimíra Rotha, kapitána Lukáše Krajíčka, který si kvůli zranění hlavy nezahraje zhruba tři týdny, a Davida Ciencialy, naopak Vrána by dres s drakem na prsou měl poprvé obléknout právě proti Bruslařům. Zkušený útočník byl nedávno společně s několika dalšími zkušenými hráči kritizován představiteli vedení Sparty kvůli svým výkonem, které, jak on sám poznamenal, opravdu nebyly ideální. Roli v tomto trejdu mohly hrát i trochu napjatější vztahy se sportovním manažerem Michalem Brošem, naopak trenéra Uweho Kruppa ztráta kapitána úplně nepotěšila. „Řekl jsem si, jestli nebude pro obě strany lepší, když dojde k nějaké změně. Jsem rád, že mi Třinec dal šanci, zázemí je tu na české poměry neskutečné. Kluci zatím hrají skvěle, tak doufám, že dobře zapadnu,“ prohlásil třiatřicetiletý rodák ze Šternberka.

Sestavy z posledního utkání

HC Oceláři Třinec: Hrubec – Doudera, Krajíček (C), Musil, Matyáš, Galvinš, Adámek – Růžička (A), Marcinko, Dravecký – Hrňa, Polanský, Svačina – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Cienciala

BK Mladá Boleslav: Růžička – Bernad, Němeček, Kotvan, Kurka, Dlapa, Pláněk, Eminger – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Zohorna, Musil, Látal – Flynn, Knotek, Kousal

Statistiky

WERK ARENA | 27. 1. 2018 15:00

HC Oceláři Třinec 39. kolo BK Mladá Boleslav
1. místo, 75 bodů umístění 8. místo, 57 bodů
119:81 skóre 93:96
6:1 (Pardubice) nejvyšší výhra 8:5 (Hradec Králové)
1:4 (Liberec, Brno) nejvyšší prohra 3:8 (Liberec)
1 utkání bez vstřeleného gólu 4
4 utkání bez inkasovaných gólů 4
22,52 % využití přesilových her 16,35 %
34 góly v přesilových hrách 26
3 góly v oslabeních 3
Martin Růžička, 32 bodů nejproduktivnější hráč Michal Vondrka, 28 bodů
Martin Růžička, 13 branek nejlepší střelec Michal Vondrka, 13 branek
Martin Růžička, 19 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Klepiš, 16 asistencí
Martin Růžička,
Guntis Galvinš, oba +14
nejlepší hráč v +/- Lukáš Pabiška, +7
Jan Hladonik,
Marian Adámek, oba -2
nejhorší hráč v +/- Tomáš Knotek, -14
Tomáš Marcinko, 77 minut nejtrestanější hráč David Němeček, 55 minut
David Musil, 101 bodů Radegast index Martin Pláněk, 67 bodů
Šimon Hrubec 92,71 %
Peter Hamerlík 85,71 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 91,21 %
Pavel Kantor 90,88 %
Jan Růžička 81,48 %
Šimon Hrubec 2,01
Peter Hamerlík 3,77
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,25
Pavel Kantor 2,25
Jan Růžička 5,00
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav