BK MLADÁ BOLESLAV

Hned jsem věděl, že do toho půjdu, říká o angažmá v Boleslavi Radim Rulík

4. 2. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Trenér Radim Rulík (na snímku) se ohlíží za okolnostmi svého příchodu do Mladé Boleslavi, hodnotí dosavadní průběh sezóny i aktuální formu mužstva a ohlíží se také za náročným únorem a hektickým závěrem základní části, který Bruslaře čeká hned po reprezentační přestávce. Na tu dostali hráči několik dní volna, mimo něj budou ale trénovat, aby byli na těžký závěr sezóny připravení.

Jeden ze tří mladoboleslavských trenérů, kteří převzali Bruslařský klub v ne zrovna ideálním rozpoložení, Radim Rulík přiznává, že v momentě, kdy dostal nabídku jít trénovat do Mladé Boleslavi neváhal. "Někdy v říjnu mě kontaktoval Miloš Hořava, že je možnost jít do Boleslavi trénovat v triumvirátu Pavel Patera, Miloš Hořava. Miloš se mě zeptal, jestli bych o to měl zájem a já jsem řekl, že jo. Věděl jsem, že do toho půjdu hned, protože Pavla jsem znal jako výborného hráče a výborného kluka a spolupráci s Milošem už jsem dobře znal. Věděl jsem, že ta spolupráce bude zase výborná a můžeme na to navázat. Proto jsem neváhal," říká někdejší trenér, který s Litvínovem v roce 2015 získal dosud jediný titul.

Radim Rulík hodnotí také dosavadní průběh sezóny, ale i aktuální herní formu Bruslařů. Konkrétní cíle pro závěr sezóny však nenastínil, zatímco ohledně průběhu reprezentační přestávky už byl sdílnější. "Přestávka normálně trvá deset dní, ale my jsme měli předehrané nedělní utkání s Vítkovicemi, proto je ta pauza 12 dní. Ze začátku máme pár dní volno, potom čtyřdenní blok tréninků, jeden den volno a pak třídenní blok tréninků, ve středu potom jdeme do zápasu. Čeká nás vyvrcholení základní části. Bude zápas za zápasem, bude se hrát středa, pátek, neděle, úterý, pátek, neděle, takže ten program bude zhuštěný. Je třeba, abychom na ten únor byli připravení, měli sílu a ten sled zápasů zvládli bez zranění a s nějakými výsledky," dodává zkušený trenér.

Kompletní, téměř desetiminutový rozhovor, můžete zhlédnout prostřednictvím klubového YouTube kanálu: