BK MLADÁ BOLESLAV

Základní část zakončí Bruslaři doma proti Třinci

7. 3. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Teprve až v jednapadesátém kole si mladoboleslavští hokejisté poprvé v této sezoně vyzkoušeli samostatné nájezdy. Dovednostní soutěž proti Hradci Králové zvládli, rozhodnutí přinesla až sedmá série, autorem vítězné branky se stal obránce David Bernad. Díky skalpu Mountfieldu skončí Bruslaři po základní části nejhůře osmí. V případě vítězství nad třineckými Oceláři, kteří do města automobilů přijedou v pátek 8. března, kdy se hraje od 18:00, naopak mohou ještě pomýšlet na sedmou pozici. Jedno je jisté, sérii předkola play-off budou svěřenci Miloslava Hořavy začínat na domácím ledě. Soupeře určí až výsledky posledního kola, bude jím jeden z trojice Zlín, Sparta či Litvínov.

Oceláři stále usilují o Prezidentský pohár

Po třetí reprezentační přestávce této sezony si Třinec vybral slabší období, když prohrál třikrát v řadě. Všechny porážky navíc přišly na domácím ledě, tři body si postupně odvezli Liberec, Hradec Králové a Brno. Mezi šestačtyřicátým a padesátým kolem čekaly svěřence trenéra Varadi pouze venkovní duely. Aby jeden tým odehrál hned pět zápasů po sobě mimo vlastní stadion, se moc často nevidí. Loňští finalisté ale těžkou zkoušku zvládli na jedničku a neztratili ani bod. Obrovskou psychickou vzpruhu muselo pro Oceláře představovat především zvládnuté derby s Vítkovicemi. Ostravané vedli až do osmatřicáté minuty 3:0, jenže třetí dějství vůbec nezvládli a nakonec padli poměrem 3:4. Když připočteme ještě úterní vítězství nad Chomutovem, jsou třinečtí hokejisté neporaženi už šest kol a právě díky fantasticky zvládnutému závěru základní části mohou pořád pomýšlet na zisk Prezidentského poháru.

Vedoucí Liberec má o dva body více, v rámci posledního kola Tygři míří na led pražské Sparty, která bojuje o účast v předkole play-off. Druhé místo má parta okolo produktivního útočníka Martina Růžičky zajištěné, třetí Plzeň nabrala už nedostižnou ztrátu čtyř bodů. Vzhledem k tomu, že Bruslaři už do elitní šestky nemohou proniknout, rýsuje se pro ně Třinec v případě zvládnutého předkola jako potenciální čtvrtfinálový soupeř. Opakovala by se tak situace ze sezony 2014/15, kdy Mladá Boleslav v roli extraligového navrátilce sice podlehla Slezanům 1:4 na zápasy, jasného favorita série ale pořádně prověřila. O Ocelářích se během tohoto týdne hovořilo a psalo především v souvislosti s plánovanou brankářskou rošádou. Deník Sport uvedl, že Šimon Hrubec, současná jednička, by měl po konci ročníku odejít do KHL Místo něho si vedení třineckého klubu vyhlédlo Patrika Bartošáka z Vítkovic. Obě strany jsou údajně domluveny na smlouvě, ovšem zda k této přestupové bombě dojde, ukáže až čas.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Bernad, Pláněk (A), Němeček, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa – Skalický, Knotek, Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl (A), Šťastný – Zohorna, Musil, Látal – Flynn, Najman, Kousal

HC Oceláři Třinec: Hrubec – Doudera, Gernát, Musil, Galvinš, Matyáš, Adámek – Růžička (A), Vrána, Svačina – Hrňa, Marcinko (C), Dravecký (A) – Novotný, Polanský, Werek – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski – Raška

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 8. 3. 2019 18:00

BK Mladá Boleslav 52. kolo HC Oceláři Třinec
8. místo, 79 bodů umístění 2. místo, 99 bodů
124:118 skóre 153:113
8:5 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 6:1 (Pardubice)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 1:5 (Hradec Králové)
5 utkání bez vstřeleného gólu 2
5 utkání bez inkasovaných gólů 5
15,84 % využití přesilových her 20,59 %
32 góly v přesilových hrách 42
4 góly v oslabeních 3
Michal Vondrka, 38 bodů nejproduktivnější hráč Martin Růžička, 44 bodů
Michal Vondrka, Lukáš Žejdl,
oba 15 branek
nejlepší střelec Martin Růžička, 19 branek
Michal Vondrka, 23 asistencí nejlepší nahrávač Martin Růžička, 25 asistencí
Lukáš Pabiška, +12 nejlepší hráč v +/- Martin Růžička, Guntis Galvinš,
oba +17
Tomáš Knotek, -10 nejhorší hráč v +/- Jan Hladonik, Marian Adámek,
oba -3
David Němeček, 71 minut nejtrestanější hráč Tomáš Marcinko, 85 minut
Martin Pláněk, 88 bodů Radegast index David Musil, 152 bodů
Gašper Krošelj 91,79 %
Jan Růžička 91,74 %
úspěšnost brankářů Šimon Hrubec 92,31 %
Pavel Kantor 90,93 %
Gašper Krošelj 2,11
Jan Růžička 2,20
průměr inkasovaných gólů na zápas Šimon Hrubec 2,14
Pavel Kantor 2,22
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav