BK MLADÁ BOLESLAV

Za hattrick děkuji svým spoluhráčům, culí se po prvním bodu Žejdl

11. 3. 2019
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Mladá Boleslav z prvního utkání předkola play-off získala na domácím ledě první a důležitý bod v této sérii. Lukáš Žejdl, kterého jsme po zápase vyzpovídali, v něm navíc zkompletoval hattrick. Dlouho se zdálo, že Bruslaři udrží výsledek 3:0 do samého závěru, ale Jan Růžička o něj 22 vteřin před koncem přišel. Mrzet to ale Bruslaře nemusí, na nuly se nehraje, hraje se na tři vítězná utkání, a to první mají Bruslaři v kapse.

Bruslaři přidali v zápase v každé třetině jednu branku. Ale pokaždé hlasatel oznamoval jediného střelce – Lukáše Žejdla, který v zápase zaznamenal hattrick. „Je to můj první hattrick v chlapech, takže je to hezký pocit,“ neskrýval po zápase nadšení. Vzápětí ale dodává, že musí poděkovat svým spoluhráčům, kteří mu připravili takříkajíc ornou půdu pro jeho tři branky. Dvakrát mu v zápase nahrával Dominik Pacovský, který v elitní formaci nahradil Michala Vondrku, který v prvním zápase předkola absentoval.

„Zastoupil ho hlavně v přesilovkách. My jsme je s Pácou spolu hráli na začátku sezóny. Těšil jsem se na to, protože jsme z nich dávali góly a teď se to taky podařilo,“ líčil ihned po zápase. První branku utkání v Bruslaři z přesilovky dali, tu druhou osm vteřin po jejích vypršení, ještě z následného tlaku.

Jaký byl Zlín soupeř? „Čekali jsme urputný hokej o každý kousek ledu. V úterý můžeme očekávat úplně stejný zápas, může rozhodnout jedna chyba,“ vyhlíží k druhému duelu série útočník s osmasedmdesátkou na zádech. „Bylo to trochu více otevřené, než bych čekal. Myslím, že to více zatáhnou,“ uzavírá na závěr.

Kompletní videorozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím našeho YouTube kanálu: