BK MLADÁ BOLESLAV

Martin Procházka: Po druhém gólu jsme byli jako opaření, stálo nás to zápas

25. 3. 2019
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Bruslaři s libereckými Tygry svedli další dramatickou bitvu. Po nedělní výhře však čtvrtý zápas prohráli těsně 2:3. Přitom to byli právě Bruslaři, kteří otevřeli gólový účet tohoto utkání. Martin Procházka (na snímku) dostal Bruslaře do vedení ve 12. minutě. Liberec však stihl do konce třetiny vyrovnat a dvěma slepenými góly se v 52. minutě se ujal vedení 3:1. Bruslaři ještě při power-play dokázali snížit, ale vyrovnat už nikoli. Martin Procházka v pozápasovém rozhovoru hodnotí nejenom pondělí duel, ale také oba domácí duely, ve kterých byli Bruslaři Liberci minimálně vyrovnaným soupeřem.

Čtvrtý zápas čtvrtfinálové série byl od začátku vyrovnaný, bojovný, přinesl hodně soubojů a pro diváky musel být velice atraktivní, což na tiskové konferenci přiznali oba trenéři. Zápas podle Martina Procházky rozhodly dva slepené góly Liberce ve třetí třetině, na které už Boleslav marně hledala odpověď. „My jsme měli nějaké šance, ale neproměnili jsme je. Na druhou stranu Liberec ty šance využil, dal dva slepené góly. Po té druhé inkasované brance jsme byli jako opaření, a to nás stálo ten zápas,“ vidí příčinu neúspěchu Bruslařů útočník s pětadvacítkou na dresu.

Bruslaři, ačkoli v utkání jako první vedli, se museli poprat s drtivým nástupem Liberce po vyrovnávací brance a ustát tlak soupeře se jim dařilo poměrně slušně. Další věcí, na které Bruslaři zapracovali je čistá hra, jelikož přesilové hry jsou mocnou zbraní libereckých Tygrů. „Je to hlavně o té disciplíně, obzvlášť proti Liberci, a navíc v play-off je to hodně důležité. I tak jsme si tam pár situací úplně nepohlídali, což pak v konečném součtu samozřejmě stojí síly,“ hodnotí silnou zbraň soupeře boleslavský forvard. Liberec v této herní disciplíně zápas nerozhodl, všechny přesilovky soupeře Boleslavští ubránili. Ačkoli tedy silný faktor svého soka eliminovali, prohře zabránit nedokázali a série se tak za stavu 3:1 pro Liberec stěhuje pod Ještěd.

Bruslaři se budou ve středu snažit o návrat série zpátky do Mladé Boleslavi, ačkoli vědí, že to bude hodně těžké. „Doufám, že pátý zápas bude pro nás vítězný, půjdeme do něj s čistou hlavou a na sto procent, s tím, že sérii chceme vrátit zpátky k nám,“ věří před středečním duelem Procházka.

Kompletní videorozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím klubového YouTube kanálu:


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav