BK MLADÁ BOLESLAV

Proběhlo slavnostní vyhlášení výtvarné soutěže dětí z dětských domovů

16. 4. 2019
Autor: Klub
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav společně s Dragon Internet a OC Olympia Mladá Boleslav vyhlásili vítěze letošního šestého ročníku výtvarné soutěže Namaluj svět plný zábavy. Slavnostního vyhlášení vítězů se zúčastnilo více než 130 dětí z Dětského domova Na Celně, Dětského domova Horní Krnsko a také z Dětského centra při Klaudiánově nemocnici. Za přítomnosti paní Miroslavy Kašpárkové, náměstkyně primátora města Mladá Boleslav, se tímto dnem v prostorách nákupního centra otevírá veřejná vernisáž přihlášených výtvarných děl.

Děti všech věkových kategorií se vžily do role malířů. Za pomoci své fantazie a libovolné výtvarné techniky ztvárnily postavu mistra Rychlíka a slečny Úžasné, anebo se pustily do vlastních návrhů nového hokejového dresu. „Děti stále baví se vyjadřovat i tvůrčím způsobem. Přesvědčila nás o tom skutečnost každoročního nárůstu přihlášených prací. V letošním ročníku porota hodnotila celkem 118 zdařilých obrázků,“ uvedl Tomáš Dragon, předseda představenstva Dragon Internet.

Organizátoři připravili velmi zajímavé ceny pro vítěze v kategorii předškolní věk, mladší školní věk, starší školní věk a nezapomněli ani na kategorii studentskou. „Vítěze nadchly nejen hodnotné odměny, ale také možnost vlastního nákupu v obchodech centra. Za získaný poukaz zakoupili krásné hračky, módní a sportovní doplňky, nezapomněli ani na sladkosti pro všechny,“ sdělila Simona Killarová, marketingová manažerka nákupního centra. V době nákupní horečky vítězů se ostatní děti staly členy dětské poroty a svými hlasy rozhodly o udělení další výherní ceny. Vítězové jednotlivých kategorií se nově radovali z dárků věnovaných společností Škoda Auto. „Radost a zábava dnes patří všem výtvarníkům, proto jsme jim připravili zážitkové dopoledne. Zazněly písníčky, tančilo se, skotačilo a soutěžilo,“ dodala Denisa Apková, zástupkyně BK Mladá Boleslav.

Své významné role se zhostila patronka akce Miroslava Kašpárková, náměstkyně primátora města Mladá Boleslav. V úvodu slavnostního vyhlášení otevřela vernisáž všech soutěžních děl dětí z dětských domovů v boleslavském regionu a pochválila je za jejich píli. Do rukou ředitelů pak předala finanční dar Magistrátu města Mladá Boleslav. „Tvůrčí odhodlání dětí plně podporuji a vidím zde mnoho talentů, pečlivé snahy. Věřím, že děti i pedagogy potěší mé rozhodnutí předání vlastního daru, který přispěje k další kreativní tvorbě v blížící se době Velikonoc,“ uvedla Miroslava Kašpárková.

Návštěvníci obchodního centra Olympia v Mladé Boleslavi se mohou ve dnech 10. dubna až 10. května seznámit se všemi přihlášenými pracemi. Děti opět vytvořily pestré a poutavé obrázky, které stojí za shlédnutí.

Prohlédněte si fotografie z akce.