BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav má nové moderátory. Jsou jimi zkušení novináři Petr Plintovič a Roman Klesa

2. 9. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav

M l. B o l. - BK Mladá Boleslav mění po sedmi letech moderátora, který provází diváky domácími zápasy. Pavla Hájka nahradí dva známí mladoboleslavští moderátoři Petr Plintovič (vpravo) a Roman Klesa, kteří byli v minulosti oba spjatí s někdejším rádiem Jizera, zkušenosti mají oba také s televizí. Jak říkají, oba mají k mladoboleslavskému hokeji nejen pracovní, ale i osobní vztah. Bruslaře dlouhodobě podporují a do nového pracovního pracovního angažmá se těší. "Chceme fanoušky bavit," říká Roman Klesa.

Bruslařský klub angažoval dva moderátory, kteří by se měli střídat tak, aby zvládali pohodlně skloubit práci moderátora hokejového klubu a zároveň redaktorů rádia či televize. Zatímco předchozí moderátor Pavel Hájek, který si říkal doktor Buben, se rozhodl vyměnit rozhlasovou místnost na stadionu a usídlit se v hledišti (konkrétně v sektoru A), noví moderátoři by měli být z druhé strany od rozhlasové místnosti, v rohu kotle.

Roman Klesa

Roman Klesa působil v již zaniklém rádiu Jizera, nyní pracuje na pozici zprávaře v jiném mladoboleslavském rádiu - v Signál rádiu, působí i v Radiu Kiss. Zároveň už také několik let pracuje pro mladoboleslavskou televizi První boleslavská, která mimo jiné přináší dlouhodobě reportáže ze zápasů Bruslařského klubu.

Moderátor Klesa nezastírá, že jej nabídka od hokejového klubu potěšila. Podle svých slov měl hned jasno. Zároveň má o boleslavském hokeji výborný přehled, navíc bydlí kousek od ŠKOENERGO Arény. "Na hokej jsem chodil jako fanoušek velmi často a když přišla tato nabídka, nemohl jsem odmítnout. Plním si další sen a nebude žádný problém se přizpůsobit. Plusem je to, že bydlím kousek od zimního stadionu," říká Roman Klesa.

Hudbu ale i další aktivity by moderátor rád konzultoval přímo s fanoušky Bruslařského klubu. "Chci žít hokejem v Mladé Boleslavi a být toho všeho součástí. Fanoušci umí vytvořit skvělou atmosféru a tak je prostě chceme bavit, dělat jim radost. Samozřejmě se jich ptáme a z jejich odpovědí budeme čerpat," těší se na svou novou práci Roman Klesa.

Na playlistu by chtěl podle svých slov zapracovat a vylepšit jej. "Stará muzika na hokejové stadiony patří. Zároveň je ale potřeba zapracovávat tu nejmodernější, pokud je prostě dobrá. Na tom už poctivě pracujeme," slibuje i mladým fanouškům, že by si měli přijít při domácích zápasech na své.

Petr Plintovič

Pracovní aktivity Petra Plintoviče se částečně protínají s jeho kolegou. Plintovič pracuje ve sportovní redakci TV Nova, zároveň nadále spolupracuje s mladoboleslavskými Signál rádiem a Kiss rádiem.

Také Plintovič, podobně jako jeho kolega, zmiňuje skutečnost, že je mladoboleslavským rodákem se vztahem k místnímu hokeji. "Dlouho jsem neváhal, už před lety jsem s BK Mladá Boleslav spolupracoval a s pár lidmi z klubu se známe. K tomu všemu jsem se v Mladé Boleslavi narodil a dodnes tady bydlím. Problém by neměl být ani v časové náročnosti, výhodou by mělo být, že se budeme střídat s Romanem. Tady bych chtěl poděkovat klubovému vedení, že nám umožní dělat tuto práci ve dvou na střídačku. Přece jen máme oba s Romanem ještě další pracovní aktivity, takže ve dvou se to potáhne lépe a všechny zápasy v klidu pokryjeme," těší se na novou práci Petr Plintovič.

Podle něj nemají fanoušci čekat nějaké zásadní změny. "Moc se toho měnit nedá, změnit se může hudba před zápasem, v přerušení, po zápase nebo gólová muzika. Takže změny určitě nečekejte velké a když nějaké budou, tak je potřeba je prodiskutovat s vedením, kabinou a v neposlední řadě s FANKLUBEM. Nejdůležitější věc je to, aby byly všechny strany spokojené," dodává zkušený novinář s tím, že "už se těší, až se naplno rozjede extraligová sezóna".

Oba moderátory měli možnost již poznat účastníci červnového dětského dne, který BK Mladá Boleslav uspořádal na mladoboleslavském letišti a právě zmiňovaná moderátorská dvojice účastníky zábavným programem provázela. Seznámit se s nimi jste rovněž měli možnost v rámci přípravných zápasů, kdy si vše zkouší a testují.