BK MLADÁ BOLESLAV

Na noční zápasy nároďáku se nedokážu zvednout z postele, směje se Josef Jindra

14. 5. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Sedmadvacetiletý obránce Mladé Boleslavi Josef Jindra (na snímku) v základní části stanul na postu nejproduktivnějšího beka, krátce před play-off ho na nějakou dobu vyřadilo ze hry zranění oka. V baráži se ale už zase proháněl po boku svých kolegů po ledě, byť to muselo být s košíkem na helmě. Jak sám říká, za sebou má jednu z nejúspěšnějších sezon: "Postup s Boleslaví do extraligy vede, nic nebylo takové."

Mladá Boleslav postoupila v právě uplynulé sezoně do extraligy, Vy jste byl navíc nejproduktivnější obránce základní části. Konečně 21 asistencí je pořádná dávka podpory týmu. Ale přece jenom - máte pocit, že něco nevyšlo?

"Upřímně řečeno, snad ani nemám. Myslím si, že letos vyšlo všechno a to snad nad veškerá očekávání. Dařilo se týmu, což je hlavní, a dařilo se i mě, takže nemám na co si stěžovat."

Nejspíš až na to, že Vás tam potkalo nějaké to zranění...

"Přesně tak. To oko už je relativně v pořádku, ale ještě pořád to není úplně ono. To je asi tak to jediné, co bych na letošní sezoně změnil."

Ještě v rychlosti zpátky k baráži. Vy jste ji už dvakrát absolvoval s Českými Budějovicemi, dá se nějak říct, která na Vás udělala největší dojem, a ze které si případně nesete ty příjemnější vzpomínky?

"To se asi takhle jednoduše říct nedá... Každá přinesla to dobré i špatné a hlavně spoustu zkušeností. Ani o té první, kdy jsme vlastně s Budějovicemi sestoupili do první ligy, nemůžu říct, že by byla k ničemu. Každopádně ten postup teď s Boleslaví asi vede, rozhodně z toho mám nejsilnější dojmy. Když jsme se totiž s Českýmu Budějovicemi o rok později do extraligy zase vraceli, tak jsem toho moc nenahrál ani v play-off, ani v potom baráži. Nebylo to takové, jaké to bylo s Mladou Boleslaví."

Ve svém hráčském dotazníku máte jako největší sportovní cíl uveden postup s Mladou Boleslaví a ten je splněn. Uvažujete už o dalším?

"No, abych byl upřímný, tak zatím ještě ani ne. Užívám dovolenou. (smích)"

Jak ji trávíte?

"Hlavně s rodinou. Během sezony není tolik času, takže si to teď užívám."

Sledujete třeba mistrovství světa? Nebo hokej z rekreačních důvodů úplně vypouštíte?

"Kdepak, nevypouštím. (smích) To snad ani nejde... Mistrovství sleduju, pokud nehrajeme v jednu v noci."

Takže si neřídíte budíka a nevstáváte?

"Budíka si opravdu neřídím, z toho jsem vyrostl. (smích) Stalo se mi, že jsem se třeba vzbudil sám od sebe, ale nedokázal jsem se přinutit zvednout se z postele a jít se dívat."

Mezi novými boleslavskými posilami jsou mimo jiné také Martin Štrba a Marek Posmyk, se kterými se znáte právě z Českých Budějovic. Už jste spolu mluvili o chystané obnově vaší spolupráce?

"Jasně, mluvili jsme spolu, párkrát jsme si zavolali. Ale sleduji všechny nové posily a nevypadá to vůbec špatně."

A na závěr otázka, která se nabízí sama: 19. května začíná "A" týmu letní příprava. Mezi hokejisty moc oblíbená nebývá, jak je to u Vás?

"Mě letní příprava vyloženě nevadí. Pochopitelně tam jsou věci, které zrovna dvakrát nemusím a ony zase nemusejí mě, ale to k tomu prostě patří... Měli jsme dlouhou zimu, takže léto bude na jednu stranu příjemná změna. Navíc letos to nebude tak dlouhé."

Děkujeme za rozhovor!