BK MLADÁ BOLESLAV

První zápas, navíc domácí, je hodně důležitý, ví Marek Hrbas

13. 9. 2019
Autor: Michal Konvalina

M l . B o l . - Bruslaři zvládli vstup do nové sezony s přehledem. V úvodním kole letošního extraligového ročníku doma porazili Pardubice 4:1. Na ledě u toho nechyběl obránce Marek Hrbas, nejčerstvější posila týmu. „Byl to těžký zápas, jsme rádi, že máme tři body,“ řekl po utkání zadák, který do Boleslavi přišel na konci léta z ruského Chabarovsku.

Do utkání nastoupil Hrbas po boku Martina Ševce, obě posily vytvořily zbrusu novou první obrannou dvojici. „Se Švíckem se mi hraje dobře. Myslím, že si rozumíme, umíme si vyhovět,“ pochvaluje si spolupráci, kterou si přitom oba vyzkoušeli jen v jednom přípravném utkání.

Slova chvály měl někdejší hráč Sparty nebo Vítkovic také pro čtvrtou boleslavskou formaci ve složení Flynn, Najman, Kousal. Právě s nejmladším útokem chodila elitní obrana často na led a klapalo to. „Jsou hodně brusliví, hrálo se nám dobře. Vepředu lítají ve dvou, myslím, že nebyl problém,“ říká na adresu dravé lajny, která se podepsala pod vůbec první letošní gól týmu.

Zároveň ale Marek Hrbas ví, že výkon nebyl bez chyb. Pardubice několikrát ohrozily Krošeljovu branku z nebezpečných pozic. „Měli šance, kdy byli sami před bránou. Gólman nás podržel. V obraně je pořád na čem pracovat, to bude platit celou sezonu.“

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav