BK MLADÁ BOLESLAV

Věděli jsme, že to bude těžké, lituje prohry ve Varech Marek Hrbas

18. 10. 2019
Autor: Leona Tomcová

K. V a r y – I přes veškerou snahu a bojovnost, se nakonec Bruslařům na západě Čech bodovat nepodařilo. Marek Hrbas (na snímku) si v zápase připsal gól a asistenci. S průběhem zápasu však spokojen nebyl. Jak jej viděl, a co ho mrzí? To se dozvíte v rozhovoru, který vznikl bezprostředně po utkání.

Marku, dvakrát jste v zápase srovnali, přesto z Varů odjíždíte s nepořízenou. Jak moc tohle mrzí?

Tak určitě nás to mrzí. Chtěli jsme do utkání dobře vstoupit. To se nám bohužel nepodařilo, inkasovali jsme poměrně brzy. Potom jsme dvakrát vyrovnali, a měli jsme přesilovku, ze které jsme mohli odskočit na 4:3. Jenže jsme faulovali, a hrálo se čtyři na čtyři. A z gólu se nakonec radovali domácí. Už dopředu jsme věděli, že tady to tady bude těžké. Mrzí nás to.

Ve druhé třetině jste vstřelil gól, na který ale Energie hned zareagovala. Bylo to frustrující?

Vždy je frustrující, když dostanete gól poté, co vyrovnáte. Nemělo by se to stávat. Říkáme si to celou dobu - před zápasem, i na střídačce. A potom dostaneme gól při situaci dva na jednoho.

Byl jste u gólu v početní výhodě. Střílel jste Zohornovi na teč?

Tam šlo o to jen prohodit bránícího hráče. Potom už jsem měl prostor vystřelit. Viděl jsem Zohyho (Radim Zohorna, pozn. red.), že je před bránou, takže jsem chtěl hlavně dostat puk na bránu a Zohy to před brankou umí. Dalo by se říct, že to bylo na teč.

Třetí třetina se zdála být nejvíce vyhrocená, co nakonec rozhodlo?

Jak už jsem říkal, asi rozhodlo to, že jsme vyrovnali na 3:3, a během přesilovky jsme mohli odskočit na 4:3. Jenže jsme faulovali, byla z toho hra čtyři na čtyři, a gól dal soupeř. Myslím, že tam se to zlomilo.

Domácím se příliš nedařily poslední třetiny. Věděli jste o tom?

Ne, to jsme si ani neříkali. Upřímně jsem to ani nevěděl, takže jsme se na to nijak nepřipravovali. Ale asi to zlomili, a teď se jim daří.

Další zápas hrajete v neděli doma s Kladnem. Navíc v domácím prostředí jste prozatím pokaždé dokázali bodovat. Bude to tedy pro vás opět výhoda?

Chceme samozřejmě sbírat body před domácími fanoušky. Myslím, že je důležité, abychom body sbírali hlavně doma, a využili tak plně domácího prostředí. Fanoušci nás ženou celou dobu, takže určitě chceme využít domácího prostředí a budeme chtít bodovat.

Děkujeme za rozhovor.