BK MLADÁ BOLESLAV

Marek Hrbas: Těžké hodnocení, máme smíšené pocity

24. 11. 2019
Autor: Vojtěch Tůma

M l . B o l . - Nedělní utkání mezi Mladou Boleslaví a Spartou mělo parametry play-off. Za pětašedesát minut sice nepadla ani jedna branka, diváci si ale i tak přišli na své, sledovali totiž velice atraktivní hokej. Také druhé vzájemné střetnutí v této sezoně nakonec vyšlo lépe Pražanům, kteří si z města automobilů odvezli dva body za výhru v samostatných nájezdech, ovšem i hostující trenér Uwe Krupp na tiskové konferenci přiznal, že i se ziskem jednoho bodu by on a jeho svěřenci byli, vzhledem k průběhu zápasu, spokojeni. „Určitě je to škoda, ale máme aspoň bod," řekl krátce po zápase Marek Hrbas.

Musíme respektovat sílu soupeře. Sparta má výborný tým, jsou silní v defenzivě i v ofenzivě. Jsme rádi, že se nám podařilo neinkasovat, ale na druhou stranu, nějaké góly bychom v domácích zápasech měli dávat ," pokračoval šestadvacetiletý obránce. Příležitostí měli boleslavští hokejisté spoustu, za Machovským, který předvedl několik povedených zákroků, zvonila tyč, už v první třetině netrefil David Cienciala z více jak poloviny odkrytou branku. Hodně mrzet musí svěřence Radima Rulíka a Pavla Patery také neproměněná přesilovka pěti proti třem, která trvala minutu a čtyřicet vteřin.

Určitě to byl jeden z klíčových momentů. Takhle dlouhá přesilová hra by se měla využít, k tomu asi nejde říct nic jiného" nechal se slyšet rodák ze západočeských Klatov. Vůbec poprvé v historii se Bruslařům povedlo správně využít trenérskou výzvu. Já byl zrovna na ledě, takže jsem to moc neviděl. Gašper říkal, že dostal úder do hlavy, proto jsme se rozhodli to zkusit a naštěstí to vyšlo," okomentoval situaci Hrbas.