BK MLADÁ BOLESLAV

David Šťastný: Stačilo to trefit, což se mi naštěstí povedlo

17. 12. 2019
Autor: Lukáš Chuchválek

M l. B o l. – Zápas s Pardubicemi se odehrál po reprezentační přestávce, během níž si tým odpočinul a pracoval na věcech, které byly v předešlém období špatně. Zafungovalo to, neboť Bruslaři porazili Dynamo výsledkem 4:1, tedy stejným poměrem jako v 1. kole tohoto ročníku. Hned dva góly zaznamenal útočník David Šťastný, jenž dosud v průběhu sezóny vstřelil pouze tři. "Jsem rád, že jsem tímhle mohl pomoct týmu," okomentoval skromně své působení na ledě. Kromě toho zhodnotil utkání a prozradil, na co se Bruslaři zaměřovali během reprezentační přestávky.

Na své dva góly dostal Šťastný fantasticky přihráno a probuzený střelec je vsítil díky pohotovým reakcím na akce svých spoluhráčů. První z nich dokonce zblízka mezi betony. "Tam jsem nijak moc nemířil, naštěstí to propadlo. Druhý jsem namířil nahoru a také to tam zaplaťpánbůh spadlo."

"Zapomněli jsme na ty tři zápasy, neměli jsme to v hlavách," vysvětlil útočník David Šťastný, s čím se šlo do dlouhé přípravy na tento duel. "Trénovaly se spíše taktické věci v obranném i v útočném pásmu," dodal s tím, že doufá, že od teď to zase půjde jako dříve. Po nevydařených třech zápasech byla tato výhra rozhodně úlevou jak pro něj, tak i pro celý tým.

Kompletní rozhovor si přehrajte níže: