BK MLADÁ BOLESLAV

Jsme rádi, že jsme si to před svátky takto zkrášlili, říká Mário Lunter

22. 12. 2019
Autor: Michal Konvalina
M l. B o l. – Třetí letošní střetnutí Mladé Boleslavi a Brna skončilo třetí výhrou Středočechů. Zatímco v DRFG Areně zvítězili na začátku listopadu jasně 3:0, domácí zápas jak v září, tak nyní na konci prosince rozhodli ve svůj prospěch až v prodloužení. Celkově tak vítěznou sérii proti celku zpod Špilberku protáhli už na osm zápasů.

Bojovné utkání s Kometou hrané o čtvrté adventní neděli dospělo do prodloužení za stavu 4:4. O bodu navíc pro domácí Bruslaře rozhodl slovenský forvard Mário Lunter. “Vypadalo to skoro jako zápas v play off, hrálo se nahoru dolů,” hodnotil průběh duelu autor vítězného zásahu z nastavení. “Hrálo se hodně fyzicky, ale mně to nevadí,” popisoval Lunter bitvu o každý kousek ledu a zároveň pochválil výkon svých spoluhráčů. “Všichni aktivně napadali, to soupeři bralo síly.”

Klíčový moment se odehrál v čase 61:39. Lunter zavezl puk do pásma a velký díl práce potom odvedl Ondřej Najman, který sebral puk na levé straně, položil bránícího Ondřeje Němce a skrz brankoviště nabídl parádní pas svému spoluhráči, který zblízka neomylně zavěsil. “Najmi to vzal u mantinelu, obešel hráče a dal mi to před prázdnou bránu, jemu patří poděkování,” vyzdvihl Lunter pohlednou individuální akci a následnou asistenci Najmana.

Kompletní rozhovor si přehrajte zde: