BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští žáci se představili na olympiádě, reprezentovali Středočeský kraj

26. 1. 2020
Autor: Adéla Kvapilová, foto: ČOV
K a r l. V a r y – Od neděle 19. ledna do čtvrtka 24. ledna 2020 se v Karlovarském kraji uskutečnila Zimní olympiáda dětí a mládeže, kde nechyběl ani výběr Středočeského kraje. Za ten bojovalo o cenné kovy dvanáct mladých Bruslařů do 15 let pod vedením boleslavského trenéra Jiřího Zörklera.

Sen každého hokejisty je si zahrát na olympiádě a některým boleslavským hokejistům ročníku 2005 a mladším se splnil. S medailí na krku se sice zpět domů nevrací, ale se skvělými zážitky a vzpomínkami určitě ano. Mezi Bruslaře, kteří se na mládežnické olympiádě představili, patří David Hora, Jakub Vítek, Jan Halman, Vojtěch Hradec, David Hart, Dominik Hasman, Jiří Sypecký, Vojtěch Vochvest, Adam Vlasák, Adam Martin Hlinský, Jáchym Průšek a Patrik Král.

„Je to moje třetí olympiáda, myslím si, že pro děcka je to nádherná akce, “ hodnotí zimní hry trenér Jiří Zörkler.

Středočeši všechny své zápasy odehráli v karlovarské KV Aréně, kde se střetli s výběry krajů Královéhradeckého, Ústeckého, Karlovarského, Moravskoslezského, Pardubického a Hlavního města Prahy. Ve skupině “A“ se umístili na pátém místě a do závěrečných bojů nezasáhli. V celkovém hodnocení turnaje patřila středočeským hokejistům devátá příčka.

„Myslím si, že jsme hráli těžší skupinu. Ta druhá, která se hrála v Chebu, byla o malinko slabší. O tom pak svědčí i finále, které hrála dvě mužstva z naší skupiny. Byli jsme ve skupině pátí, což samozřejmě úspěch není, ale jak říkám, ta skupina byla velice vyrovnaná. Do soutěže jsme vstoupili dost špatně. Sice jsme první utkání 2:0 vedli, ale pak jsme z nepochopitelných důvodů přestali hrát a Královéhradeckému kraji 4:2 podlehli. V takovémto turnaji je důležité, jak do něj vstoupíte, což se nám nepodařilo.“

Ve druhém utkání vyzvali Prahu, kde se až do 42. minuty hrálo za stavu 0:0. „Bylo to o jednom gólu a ten jsme bohužel dostali. Ještě jsme se pokusili o power-play a dostali jsme gól druhý, takže po prvním dnu jsme byli bez bodu. To si myslím, že nám nepomohlo. Samozřejmě jsem byl rád, že i přestože se nám první den nepovedl, tak kluci nesložili zbraně a bojovali s maximálním úsilím. Nedá se jim nic vytknout,“ pochvaluje si odhodlání kouč, kterého mrzí nepovedený začátek olympiády. I před ním stál nelehký úkol, a to složit hráče dohromady tak, aby to klapalo.

„Mezi kluky žádné rozdíly nejsou. Otázka je ta, že když máte mužstvo složeno z více klubů, tak to může být v určité chvíli nevýhoda, protože kluci nejsou sehraní. Co to tak už delší dobu sleduji, tak každý rok má každý kraj jinak povedený ročník. Nám se bohužel daří v mezidobí olympiád, kdy se hraje turnaj krajů. My jsme v tomto čase získali dvakrát bronz, což je úspěch. Ale bohužel pokaždé na olympiádě máme družstvo o malinko slabší, nemáme tolik individualit, které míváme v mezidobí v olympijském cyklu," řekl Zörkler.

A jakou mají hokejisté možnost se sehrát?

„V letošní sezóně proběhl nový model, tak zvaný VTM – výběry talentované mládeže, kde srazy hráčů probíhaly dvakrát měsíčně, což znamená, že bylo k sehrání daleko více možností, než bylo v jiných letech. Ovšem projekt VTM není o tom, aby se hráči sehrávali na olympiádu, ten je úplně o něčem jiném. Fakt je ten, že se kluci vídali už od začátku sezóny, takže byli více pospolu, více se znali a mohli se i více sehrát, “ dodává Jiří Zörkler, který mimo středočeského výběru U15 působí jako trenér boleslavského B týmu.

Nejproduktivnější Bruslaři:

Vojtěch Hradec (4+2)

Patrik Král (3+0)

Adam Vlasák, Adam Martin Hlinský (oba 0+2)

Výsledky Středočeského kraje

Středočeský kraj – Královéhradecký kraj 2:4

Hlavní město Praha – Středočeský kraj 2:0

Ústecký kraj – Středočeský kraj 3:2

Karlovarský kraj – Středočeský kraj 1:6

Moravskoslezský kraj – Středočeský kraj 2:1

Pardubický kraj – Středočeský kraj 1:5

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav