BK MLADÁ BOLESLAV

Esport hokejová liga má za sebou draft, i Bruslaři mají své zástupce

13. 2. 2020
Autor: Klub
M l. B o l. – V pražské Síni slávy českého hokeje se v sobotu odehrál historicky první draft hokejové Esport ligy. Bruslaři volali díky postavení v tabulce jako pátí a jejich volba padla na Jindřicha "Jifi23" Fencla (na fotografii uprostřed) a na Radka "Kumbik" Kumberu (vlevo). Mezi Bruslaři jej přivítal brankář BK Mladá Boleslav Honza Růžička.

Hokejová Esport liga už má za sebou kvalifikaci. Ta se skládala z pěti kol, kterých se celkem zúčastnilo přes 900 hráčů, kteří po celou dobu sbírali body do kvalifikačního žebříčku. Pětačtyřicet nejlepších se pak dostalo na vstupní draft.

Pořadí draftu se určovalo podle postavení v tabulce Tipsport extraligy po 41. kole. Bruslaři tudíž přišli na řadu jako pátí a vybrali si Jindřicha "Jifi23" Fencla. Ve druhém kole se pořadí otočilo a mladoboleslavský klub tudíž vybíral jako devátý, tentokrát padla volba na Radka "Kumbik" Kumberu.

Nově draftované Bruslaře teď čeká základní část EHL. Ta se odehraje v režimu Hockey Ultimate Team (HUT) během února a března. Týmy se utkají v tabulce každý s každým o postup do grand finále, které proběhne offline v dubnu 2020. Osm nejlepších celků se proti sobě postaví ve vyřazovacích soubojích a budou bojovat o titul šampiona a štědrou finanční odměnu 150 000 korun.

Všichni vybraní hráči se svou účastí zavázali k respektování fair play, soupeře i důrazu na zdravou životosprávu ve formě Charty hráče EHL.

Oba nové Bruslaře vítáme a přejeme jim hodně úspěchů v jejich kariéře!