BK MLADÁ BOLESLAV

Základní část pomalu finišuje, Bruslaře čekají Vítkovice

27. 2. 2020
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Výhra po samostatných nájezdech v nedělním duelu proti Hradci Králové zajistila mladoboleslavským hokejistům přímý postup do čtvrtfinále. Aktuálně třetí Středočeši se v tabulce vylepšili na pětaosmdesát bodů, a stanovili tak nový klubový rekord v počtu získaných bodů během základní části naší nejvyšší hokejové soutěže. Stále jej mohou vylepšit, před začátkem play-off zbývá odehrát ještě čtyři kola. V pátek 28. února se svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery představí na ledě Vítkovic, které v posledních týdnech udělaly vše pro udržení extraligové příslušnosti, stále ale nemají nic jisté. Všechna vzájemná utkání v této sezoně ovládli Bruslaři jasným způsobem, uspějí i tentokráte? Začátek je naplánován na 17:30.

Ostravané jsou blízko záchraně

Vzhledem k hrozbě přímého sestupu získal závěr tohoto ročníku Tipsport extraligy na daleko větší dramatičnosti. Vítkovice jsou do něj stále zapojeny, v uplynulých kolech ale ustálily svou výkonnost a nyní, čtyři kola před koncem základní části, vše nasvědčuje tomu, že pád o patro níže by se jich nejspíše týkat nemusel. Svěřenci trenéra Mojmíra Trličíka momentálně drží jedenáctou příčku, přičemž na poslední Kladno mají náskok pěti bodů. Stále existuje teoretická šance, že by se Ostravané mohli podívat do předkola play-off, desátý Zlín je napřed o šest bodů. Od šestadvacátého ledna nastoupila Ridera k devíti utkáním a poražena odešla pouze ze střetnutí s pražskou Spartou a pardubickým Dynamem. Vítkovice si vyšláply na soupeře z elitní šestky, kupříkladu dokázaly zvládnout nájezdy v Liberci a s plným bodovým ziskem odjely také z Brna a Třince.

V doposud posledním duelu přetlačili Ostravané na domácím ledě Plzeň 3:1. Velice speciální byl tento duel pro Miroslava Svobodu, který si připsal svůj jubilejní 100. start v naší nejvyšší hokejové soutěži. „Moc si té mety vážím. Kdyby mi někdo v dorostu ve Vsetíně řekl, že odchytám v extralize sto utkání, tak bych za to dal nevím co," nechal se slyšet brankář a jedna z klíčových postav týmu. Vítkovice se zvedly i díky aktivitě v závěru přestupového období, podařilo se jim získat několik zajímavých posil, které se pro boj o záchranu ukazují býti velice prospěšné. Výměnou za Petra Šidlíka přivedlo vedení klubu z Hradce Králové Mislava Rosandiče, z brněnské Komety dorazili zkušení útočníci Jan Hruška s Martinem Dočekalem, opačným směrem putovali Šimon Stránský a Daniel Krenželok. Obnovení spolupráce se dočkal Blaž Gregorc, ze slovenské nejvyšší soutěže přišli Jesse Dudás a Peter Šišovský.

V Ostravě věří v udržení se mezi tuzemskou hokejovou elitou, a proto už skládají kádr na příští sezonu. Na další tři roky si vedení pojistilo Petera Tršku s Rastislavem Dejem, ve Vítkovicích budou pokračovat také Radek Veselý a Robert Černý. Do konce tohoto ročníku se podařilo dohodnout s lotyšským reprezentantem Robertsem Bukartsem, který v Rideře hostoval z pražské Sparty a existovala možnost jeho návratu do hlavního města. „Jednoznačně jsme si nemohli dovolit přijít o tak zkušeného a střelecky disponovaného hráče, jakým je Roberts. Jsme rádi, že on sám s tím souhlasil a má chuť za Vítkovice hrát i nadále bojovat,“ neskrýval radost z udržení desátého nejproduktivnějšího hráče soutěže vítkovický boss Aleš Pavlík.

Sestavy z posledního kola

HC Vítkovice Ridera: Svoboda – Štencel, Trška, Kovář, Dudas, Výtisk (C), Černý, Gregorc – Šišovský, Hruška, Schleiss – Bukarts, Roman, Lakatoš (A) – Dej (A), Veselý, Mallet – Dočekal, Werbik, Kubalík.

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman – Skalický, Zbořil, Klepiš (A) – Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Kašpar – Kousal, Najman, Stránský

Statistiky

Ostravar Aréna | 28. 2. 2020 17:30

HC Vítkovice Ridera 49. kolo BK Mladá Boleslav
11. místo, 59 bodů umístění 3. místo, 85 bodů
122:161 skóre 143:116
5:2 (Brno) nejvyšší výhra 7:3 (Vítkovice)
1:9 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 2:6 (Sparta)
3 utkání bez vstřeleného gólu 5
4 utkání bez inkasovaných gólů 4
14,46 % využití přesilových her 17,82 %
24 góly v přesilových hrách 31
78,61 % ubráněná oslabení 85,29 %
3 góly v oslabeních 4
Roberts Bukarts, 38 bodů nejproduktivnější hráč Pavol Skalický, 42 bodů
Roberts Bukarts, 15 branek nejlepší střelec Pavol Skalický, 17 branek
Roberts Bukarts, 23 asistencí nejlepší nahrávač Pavol Skalický, 25 asistencí
Jesse Dudás, +7 nejlepší hráč v +/- Pavol Skalický, +24
David Kvasnička, -19 nejhorší hráč v +/- Lukáš Kašpar, -16
Dominik Lakatoš, 50 minut nejtrestanější hráč Martin Ševc, 50 minut
Jan Výtisk, 186 bodů Radegast index Pavol Skalický, 103 bodů
Miroslav Svoboda 91,98 %
Daniel Dolejš 87,73 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 95,73 %
Gašper Krošelj 91,99 %
Justin Peters 89,33 %
Radek Haas 88,73 %
Miroslav Svoboda 2,92
Daniel Dolejš 3,95
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 1,35
Gašper Krošelj 2,17
Justin Peters 2,96
Radek Haas 4,17
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav