BK MLADÁ BOLESLAV

Kola mám teď na nějaký čas plné zuby, říká žertem Daniel Boháč

13. 6. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Pátek 13. června nemohou boleslavští hokejisté s trochou nadsázky považovat na nešťastný, ba právě naopak. Skončil jim totiž týden drilu na kolech, který strávili poblíž hranic v Jánských Lázních. A jak prohlásil osmadvacetiletý útočník Mladé Boleslavi Daniel Boháč (na snímku), byla to opravdu makačka: “Myslím, že teď pár dní nechci kolo ani vidět!“ směje se.

Vzhledem k tomu, že jsme Daniela Boháče telefonicky zastihli právě v okamžiku, kdy byl na cestě z Jánských Lázní, nebylo možné nezeptat se, jak to tam vlastně po celý ten uplynulý týden vypadalo. “Byla to dřina,“ přiznává rodák z Opavy upřímně. Na otázku, zda kola s něčím alespoň trošku střídali, zaznělo jen odmítavé ne. “Bylo to prakticky jenom o kolech. Jezdili jsme různé trasy, sprinty do kopců…“

Co se týče podmínek si ale hráči prý nemohou na nic stěžovat. “Všechno bylo perfektní,“ souhlasí Daniel Boháč. “Hotel, to prostředí kolem… Taky kuchyně, vařili skvěle,“ směje se.

Na rozdíl od většiny boleslavských hokejistů, jejichž extraligové zkušenosti jsou minimální, má Daniel Boháč v tomhle směru trochu navrch. Odehrál dvě sezony v dresu (tehdy ještě nejvyšší soutěž hrajícího) Havířova a v právě uplynulé sezoně si připsal několik startů také za Vítkovice. “Ale každá sezona je jiná,“ snižuje trochu úroveň svých zkušeností. “Vždycky přijde něco jiného. Nicméně na extraligu v Boleslavi se pochopitelně těším!“ říká rozhodně.

Bylo řečeno již několikrát, že kdyby si mohli hokejisté vybrat, šla by většina z nich stokrát raději odehrát tři zápasy na ledě za sebou, než absolvovat letní přípravu. “Nejsem výjimka,“ směje se Daniel Boháč a na otázku, co má nejraději ze všeho nejméně, odpověděl po týdnu, kdy takřka nesesedl z kola, rychle a jasně: “No, kolo teď někam zavřu a nechci ho ani vidět!“ říká se smíchem.

“Ale ne, to trochu přeháním,“ dodává vzápětí vážněji. “Musím přiznat, že se cítím moc dobře, nemám ze sebe špatný pocit,“ hodnotí své výkony za necelý měsíc letní přípravy, který už stihl uběhnout. “Dokonce i zranění se mi teď vyhýbají velkým obloukem, jsem opravdu v pohodě,“ říká útočník spokojeným hlasem.

Když dorazil Daniel Boháč přibližně v polovině sezony do Mladé Boleslavi, nebyl sám. Společně s ním přišel také zkušený ostravský útočník Pavel Šebesta. Společně hráli v jednom útoku už za Sarezu a nejinak tomu bylo i tady. Hlavně proto se tedy pro většinu mladoboleslavských fanoušků stali takřka nerozdělitelnou dvojicí.

Čtyřiatřicetiletý Pavel Šebesta se ale nyní rozhodl svou kariéru ukončit. “Je to jeho rozhodnutí,“ respektuje volbu svého spoluhráče Daniel Boháč. “Má na to věk a hlavně on musí vědět, na co se ještě cítí a na co už ne. Vybral si práci, která odpovídá jeho vzdělání, a já nepochybuji o tom, že mu bude dobře.“ Nabízí se vtíravá otázka, zda je rozhodnutí Pavla Šebesty definitivní, to si ale Daniel Boháč netroufá odhadovat. “Tak to opravdu nevím. Vlastně i on sám přiznal, že to neví tak docela jistě…“

Sportovní událostí číslo jedna je v těchto dnech fotbalové mistrovství Evropy, naše poslední otázka na Daniela Boháče zněla tudíž jasně. A odpovědí byl nejprve jen smích. “Neutekl nám ani jeden zápas,“ hlásí poté hokejový útočník. “Když jsme zrovna ještě nebrázdili někde kopce, televize jela na sto procent.“

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav