BK MLADÁ BOLESLAV

Jan Stránský: Nedostávali jsme se do vyložených šancí, to byl kámen úrazu

18. 8. 2020
Autor: Jakub Mahr
K. V a r y – Odvetný duel mezi Mladou Boleslaví a Karlovými Vary patřil znovu západočeským hokejistům. Za Bruslaře se prosadil jen Jan Stránský, který využil přihrávky od Adama Zbořila. „Adam mi to pěkně přihrál mezi hráče a já to z první vystřelil, ani jsem nekoukal na bránu. Ráno jsme tohle zkoušeli na tréninku a hned to takhle vyšlo. Doufám, že by to takhle mohlo fungovat i v budoucnu,“ pochvaloval si Stránský.

Honzo, vy jste byl u jediné gólové šance. Jak se zrodila?

Bylo to v přesilovce 5 na 4. Adam Zbořil mi to pěkně přihrál mezi hráče a já to z první vystřelil, ani jsem nekoukal na bránu. Ráno jsme tohle zkoušeli na tréninku a hned to vyšlo. Doufám, že by to takhle mohlo fungovat i v budoucnu.

Těch větších šancí jste měli více, co chybělo k jejich proměnění?

Nevím, kolik jsme měli přesně střel v tomto utkání, ale z mého pohledu toho moc nebylo. Měli jsme tam sice chvíle, kdy jsme se drželi v pásmu, byla tam i nějaká přečíslení. Do střeleckých pokusů a vyložených šancí jsme se ale nedostávali, což byl nejspíše kámen úrazu.

Byla na straně Karlových Varů znát přítomnost posil z NHL?

Tak my se všichni mezi sebou známe. Kluci odehráli dobrý zápas, co jsem viděl. Jinak to ale byla první formace jako každá jiná.

Když jsme se dostali na téma sestav. Očekáváte nějaké změny ve vašem kádru?

To nevím, to byste se musel zeptat našich manažerů a trenérů. Máme tam přetlak útočníků, takže si myslím, že kdo nebude hrát to, co by měl, tak půjde z kola ven. Každý tedy cítí ten tlak. My se snažíme na nadcházející sezonu připravit co nejlépe, i individuálně, abychom uhráli minimálně stejně dobrý výsledek jako vloni.

V Generali Česká Cupu pro vás ještě není vše ztraceno, máte totiž zápas k dobru. Myslíte si, že ho budete schopni proměnit ve svůj prospěch?

Snažíme se hrát každý zápas naplno. I když v prvním střetnutí s Karlovými Vary za nás doma nastoupili kluci z Ústí, se kterým spolupracujeme. Nejspíše teď nebudeme hrát všichni ty tři zápasy, co nás v tomto týdnu čekají, takže to tam trenéři nějak prostřídají. Na výsledky bych tedy nehleděl, spíše na obraz hry, kterou předvádíme.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav