BK MLADÁ BOLESLAV

Příprava vrcholí, Bruslaři potřetí v řadě vyzvou Litvínov

8. 9. 2020
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Od posledního přípravného utkání Bruslařů uplynuly už téměř tři týdny. Svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery tehdy zakončili letní Pohár Generali České Pojišťovny domácím vítězstvím 5:3 nad Litvínovem. Plánovaný souboj s Českými Budějovicemi byl kvůli nákaze v týmu soupeře zrušen, mladoboleslavští hokejisté se proto představí až ve středu 9. září. Znovu se postaví Severočechům, se kterými se v rámci přípravy na blížící se extraligový ročník potkají už potřetí. Na Zimním stadionu Ivana Hlinky padne úvodní vhazování v 17:30.

Litvínov si plácl s Myšákem. Přijde i syn olympijského vítěze?

Zatímco cesta Bruslařů letním turnajem, který měl být jakousi náhradou za zrušené play-off minulého ročníku, skončila už v základní skupině, Verva dokázala postoupit do vyřazovací fáze. Svěřenci Vladimíra Országha vypadli už ve čtvrtfinále, nad jejich síly byla Plzeň. „Gratulujeme soupeři k postupu. Teď budeme mít nějaký čas na trénink. Příprava nám ukazuje hodně, stále zkoušíme nové hráče v nových situacích, ale pořád před sebou máme tři týdny práce,“ nechal se slyšet slovenský trenér. Týden nato Severočeši na domácím ledě překvapivě podlehli druholigové Jihlavě 1:3, ovšem nutno poznamenat, že nastoupili bez svých největších opor.

O drtivě většině novinek z litvínovského tábora jsme vás již informovali zde. Tipsport extraliga se na začátku nové sezony může těšit na několik mladých nadějí, kteří reprezentují český hokej v zámoří. Do Litvínova zamířil Jan Myšák, v jednání je také příchod Kristiana Reichela. „Jednání bylo delší. Vlastně trošku takový chaos. Jsem rád, že už se to vyřešilo a mohu hrát. Je super zase naskočit za své barvy," pochvaloval si Myšák, který netrpělivě vyhlíží říjnový draft NHL, dohodu se svým mateřským klubem. S blížícím se startem ročníku sáhli chemici k postupnému zužování kádru. Lukáš Válek a Josef Jícha se rozehrají v Litoměřicích, po devíti letech na severu Čech skončil Ondřej Jurčík.

Generální ředitel Pavel Hynek si podobu kádru pochvaloval, ale zároveň dodal, že vzhledem ke zdravotním problémům Jiřího Říhy se na trhu ještě poohlíží po jednom obránci. Litvínov nakonec ukázal na Oskarse Cibulskise, který ještě na jaře hájil barvy Hradce Králové. „Je to obránce, který je prověřený extraligou. Věřím, že nám pomůže zlepšit defenzivu. Jeho devízou je, že se nepočítá jako zahraniční hráč, takže nám nezabere místo v limitu,“ uvedl Hynek na adresu sedminásobného reprezentanta Lotyšska na mistrovství světa.