BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři na tiskové konferenci představili plány na nadcházející sezónu

15. 9. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Manažeři, představitelé realizačního týmu, ale také samotní hráči představili v úterý dopoledne na tradiční předsezónní tiskové konferenci plány na příští sezónu. Ta nebude jednoduchá a očekává se její složitost spojená zejména se šířením koronaviru a s tím souvisejícími karanténními opatřeními. V kabině však přesto panuje optimistická atmosféra, jak řekl kapitán Martin Ševc.

Jak na tiskové konferenci řekl trenér Radim Rulík, Bruslaři měli během uplynulé přípravy štěstí v tom, že se nikdo nezranil ani nebyl v karanténě. "Nezbývá než doufat, že ten zásah "vyšší moci" bude minimální. V tu chvíli by to bylo hodně nepříjemné. Na ligu se těšíme a přejeme si, aby všechno proběhlo v klidu," řekl na konferenci Rulík.

Příprava přesto neproběhla optimálně, pro Mladou Boleslav bylo obtížné domlouvání soupeřů na přípravné zápasy, mnoho klubů totiž bylo v karanténě. "Současná situace se nás zaplaťpánbůh moc netýká. A tým jsme se snažili izolovat a zatím to funguje. Měli jsme trochu problém najít soupeře pro přípravné zápasy, protože spousta týmů odpadla. Ale věřím, že příprava byla kvalitní," řekl sportovní ředitel klubu Václav Nedorost s tím, že věří, že současný tým Bruslařů má sílu.

Klub se nadcházející sezónu bude muset potýkat s nižším rozpočtem zhruba o 20 % oproti předchozím sezónám. Týká se to rovněž hráčů, kteří si vydělají méně. "Nevíme, co od nadcházející sezony čekat. Kéž by šlo jen o sportovní stránku věci. Máme obavy, že bude velkou roli hrát covid-19 a vládní opatření," řekl majoritní majitel klubu Jan Plachý.

Podle generálního manažera klubu Jana Tůmy se klubu podařilo i přes nařízení úřadů uspořádat kapacitu stadionu tak, aby se na něj vešlo 2 600 diváků. "Trochu jsme museli změnit systém, bohužel už nestačí mít jenom permanentku, ale je potřeba se rovněž zaregistrovat. Víme, že s tím budou problémy, ale nedá se nic dělat. Máme nastavený systém, který používá více týmů v extralize," uvedl Tůma.

K celé tiskové konferenci se můžete vrátit prostřednictvím on-line textového přenosu zde.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav