BK MLADÁ BOLESLAV

Co chybí k úspěchu? Nejsme důrazní před brankou, hlásí Ondřej Najman

25. 9. 2020
Autor: Adéla Kvapilová
P l z e ň – Bruslaři proti plzeňským indiánům od úvodu tahali za kratší konec provazu. Přestože domácí Západočechy přestříleli v poměru 35:19, z branky se radovali pouze dvakrát. Utkání hodnotil dvoubodový útočník Mladé Boleslavi Ondřej Najman. Na závěr zmínil, jak vnímá momentální situaci na stadionech. Více se dočtete v rozhovoru níže.

Ondro, na začátek trochu banální otázka. Proč to v Plzni nevyšlo?

Těžko říct. Myslím si, že jsme hráli první třetinu dobře, předváděli dobrý hokej, pak jsme ale udělali individuální chyby a oni toho využili. Z brejků nám dali šťastné góly, čímž nám odskočili a my jsme to už nedokázali zachytit.

Možná v prospěch Plzně hrál i moment překvapení. Když se dostaneme ke gólu na 2:1, kdy ze střídačky vystartoval Vojtěch Budík a bleskově proletěl obranou. Je to něco, co vám chybělo?

Asi ano. Mockrát se nevidí, že by obránce dostal nahrávku na druhou modrou a natlačil se na bránu, což nás překvapilo. Myslím si, že jsme ho měli mít, ale bohužel nás překvapil a padlo to tam. Tím se zápas trochu rozhodl.

Byl to moment, který vás hodně nalomil? Protože zanedlouho se prosadil Tomáš Mertl na 3:1, to už se asi špatně otáčí, že?

Byl to nešťastný gól. On to chtěl dát nahoru, ale sjelo mu to a spadlo to Růžovi (Janu Růžičkovi, pozn. redakce) mezi nohy. Plzeň tak odskočila na dva góly. Snažili jsme se s tím něco udělat, ale bohužel se nám to už nepovedlo.

V tomto zápase jste si připsal dvě asistence. Jak jste spokojen s úvodem sezóny?

Zápasy venku nám moc nejdou, víme, že na tom musíme zapracovat. Doma jsme s Budějovicemi odehráli dobrý zápas, tak doufám, že se poučíme z chyb, které jsme dnes udělali, a že to už bude jen lepší a lepší.

Jak jste nastínil, venku vám to moc nevychází. Čím myslíte, že to je? Přece jenom jste soupeře přestříleli, měli jste pomalu dvakrát tolik střel…

Popravdě netuším. Je pravda, že ve Varech jsme je taky přestříleli asi o 15 střel, ale nedáváme góly. Přijde mi, že jsou to spíše nahození. Nejsme důrazní v předbrankovém prostoru, na tom musíme hodně zapracovat, abychom byli úspěšní.

Byl velký problém, že se váš první útok nedokázal prosadit proti plzeňské čtvrté formaci, kde byl Jan Eberle?

Já si myslím, že kluci od nás z prvního útoku hráli super, vytvořili si hodně šancí, ale bohužel jim to tam nespadlo. Takové zápasy holt jsou. Na druhou stranu jejich čtvrtá formace si je dobře pokryla a dobře bránila. Neřekl bych, že to bylo pouze v tomhle. Jako celý tým jsme vždy udělali nějakou chybu, která nás potom stála možnost vítězství.

Utkání sledoval vyprodaný stadion s počtem 1000 lidí. Jak se hraje v těchto podmínkách?

Já jsem si toho popravdě ani moc nevšiml. Fanoušci fandili, trochu hukot tady byl, ale moc jsem to nevnímal.

Je to těžké se namotivovat, když víte, že i na domácí zápas může být vpuštěno pouze 1000 fanoušků?

Samozřejmě je super, když může přijít plná hala a fanoušci vás ženou vpřed. Bohužel situace je taková, jaká je, nemůžeme s tím nic udělat, takže nám nic jiného nezbývá. Pro všechny je to stejné a my chceme každý zápas vyhrát. Ať už tam fanoušci jsou, nebo ne, tak my se tomu snažíme dávat maximum.

Takže jste rád, že se hraje?

Ano, já jsem osobně moc rád.

Děkujeme za rozhovor.