BK MLADÁ BOLESLAV

V neděli opět venku, Bruslaři se představí na ledě Karlových Varů

12. 12. 2020
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Vítězná série se zastavila na čísle sedm, liberecký led zůstává pro mladoboleslavské hokejisty i nadále začarovaný. Druhé derby sezony se přitom vyvíjelo dobře, po první třetině vedli hosté díky trefám Luntera a Bičevskise 2:1. Ve zbytku utkání už se ale prosazovali jen Bílí Tygři, a Středočeši tak prohráli poprvé od dvaadvacátého listopadu. Zpět na vítěznou vlnu se mohou vrátit v neděli 13. prosince, tentokráte se představí v Karlových Varech. Poslední vzájemný duel těchto dvou soupeřů vyzněl daleko lépe pro Bruslaře, kteří Západočechům nasypali jedenáct gólů, čímž přepsali tabulky klubové historie. Přímý přenos můžete opět sledovat na Hokejka TV, úvodní vhazování padne v 15:30.

Energie se z debaklu v Boleslavi rychle oklepala

Také Karlovy Vary se nachází v dobrém rozpoložení. Ve ŠKEOENRGO Aréně sice schytaly málokdy vídaný debakl, na který ale dokázaly odpovědět šesti výhrami v řadě. Západočeši ukázali velkou sílu a schopnost zvládat vyrovnané duely. Hned v pěti případech totiž zvítězili o gól, přičemž dvakrát uspěli v prodloužení a jednou v samostatných nájezdech. „První, co na mě ťuklo, když jsem se v létě připojil k týmu, tak super parta. Prostě všichni kluci v kabině jsou fakt skvělí. Mezi zápasy a po nich je to v kabině poznat, že se všichni podporujeme, radíme si, pomáháme. Myslím si, že celková atmosféra v kabině se odráží i na ledě, pochvaloval si Jakub Lauko, kmenový hráč Bostonu.

Svěřenci Martina Pešouta navíc předvedli hned několik povedených obratů. Třeba s Libercem prohrávali ještě ve třiapadesáté minutě 1:3, ale nakonec zvítězili 4:3. Za kratší konec dlouho tahali i ve Zlíně, kde se jim opět fantasticky povedla závěrečná desetiminutovka. Vítěznou brankou vstřelil v čase 59:58 Libor Zábranský mladší, který je s pěti brankami na děleném druhém místě v tabulce střelců mez obránci. Měli bychom mít už taky nějaký poklidnější zápas. Jsme ale rádi, že nám to vychází. Prostě jdeme vždy až do konce zápasu. Nevím, jestli je to štěstí nebo ne, ale daří se nám to v závěru otáčet," prohlásil karlovarský veterán Václav Skuhravý.

Také Západočeši v pátek přišli o vítěznou sérii, na domácím ledě nestačili na Hradec Králové (3:4). ,,Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodovaly maličkosti. V náš neprospěch vedlo hlavně to, že jsme poslali Hradec třikrát do vedení. To jsme rozhodně nechtěli, našim cílem bylo vstřelit první branku, nebo alespoň držet nerozhodný stav co nejdéle. Potřebujeme zlepšit naše vstupy do zápasů, abychom nemuseli pořád dotahovat náskoky soupeřů, které nás stojí spoustu sil,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Tomáš Mariška.

Od posledního vzájemného duelu s Bruslaři došlo v kádru Energie k jediné změně. Po vzájemné dohodě se s Karlovými Vary rozloučil obránce Oldrich Kotvan, který v minulých letech oblékal i dres Mladé Boleslavi. „Vedení klubu v rámci úsporných opatření hledá všechny možnosti, jak sezonu zvládnout především finančně, a proto bylo rozhodnuto, že v základním kádru A-týmu bude pouze osm obránců. Není to pro nás jednoduché, ale museli jsme k tomu přistoupit, abychom i dále udrželi vyrovnaný rozpočet v této těžké a složité době," stojí v prohlášení aktuálně čtvrtého týmu extraligové tabulky.

Sestavy z posledního utkání

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Šmíd (A), Knot, Rosandić, Havlín, Derner, Kolmann – Birner (A), Filippi, Lenc – Musil, Bulíř, Zachar – Rachůnek, Jelínek (C), Vlach – Průžek, Hrabík, Pekař – Šír

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Šidlík, Ševc (C), Allen, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Moravec – Lunter, Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Stránský – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Cienciala, Bičevskis

Statistiky

KV Arena | 13. 12. 2020 15:30

HC Energie Karlovy Vary 27. kolo BK Mladá Boleslav
4. místo, 39 bodů umístění 5. místo, 36 bodů
56:54 skóre 71:47
4:0 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 11:4 (Karlovy Vary)
4:11 (Mladá Boleslav) nejvyšší prohra 2:4 (Plzeň, Vítkovice)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
17,58 % využití přesilových her 15,38 %
16 góly v přesilových hrách 12
83,75 % ubráněná oslabení 80,52 %
2 góly v oslabeních 0
David Kaše, 16 bodů nejproduktivnější hráč David Šťastný, 24 bodů
Petr Koblasa,
Jakub Flek, oba 7 branek
nejlepší střelec David Šťastný, 14 branek
David Kaše, 11 asistencí nejlepší nahrávač Radim Zohorna, David Šťastný,
Martin Ševc, všichni 10 asistencí
Jan Hladonik, +5 nejlepší hráč v +/- David Šťastný,
Radim Zohorna, oba +19
Petr Koblasa, -9 nejhorší hráč v +/- David Cienciala,
Jakub Kotala, oba -2
Tomáš Redlich, 29 minut nejtrestanější hráč Martin Ševc, 60 minut
Petr Šenkeřík, 39 bodů Radegast index Martin Ševc, 39 bodů
Filip Novotný 92,14 %
Jan Bednář 86,67 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 90,04 %
Gašper Krošelj 89,22 %
Filip Novotný 2,52
Jan Bednář 4,16
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 2,24
Gašper Krošelj 2,61