BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři zabojují v Pardubicích o pátou venkovní výhru v řadě

3. 1. 2021
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - První zápas roku 2021 body nepřinesl. Mladoboleslavští hokejisté vytrvale bušili do zlínské defenzivy v čele s gólmanem Kašíkem, hned několikrát trefili brankovou konstrukci, ale puk do sítě nedostali. Naopak Berani se prosadili v závěru třetí třetiny, kdy využili přesilovku, a také podruhé v této sezoně si ze ŠKOENERGO Arény odvezli vítězství. Další utkání čeká Bruslaře v úterý 5. ledna v Pardubicích. Dynamo po změně na postu kouče po dlouhé době prožívá klidnější ročník, podává stabilní výkony a chvost tabulky nechává daleko za sebou. Svěřenci trenérů Rulíka a Patery venku naposledy prohráli 11. prosince, uspějí i tentokrát? Začátek je naplánován na 18:00, přímý přenos opět můžete sledovat prostřednictvím Hokejka TV.

Pardubice mají za sebou povedený konec roku

Z prvních deseti duelů této sezony vyhráli Východočeši jen dva, ale postupem času se jejich výkony začaly zlepšovat. Rok 2020 zakončili svěřenci trenéra Richarda Krále sérií, na kterou nebyli pardubičtí fanoušci z posledních let zvyklí. Dynamo vyhrálo osm zápasů v řadě, vyšláplo si třeba i na Liberec, Plzeň nebo pražskou Spartu. „My, kteří pamatujeme ty bídné roky, o to víc oceňujeme momentální formu a výsledky, které nás ženou dopředu a podporují nás v naší práci. V kabině je úžasná atmosféra. V téhle špatné době, kdy nejsou diváci na stadionu a je to takové ponuré, nás tohle všechno žene dopředu a dává nám to obrovskou motivaci,“ prohlásil po vítězství nad Zlínem (5:2) útočník Patrik Poulíček.

Velký podíl na dobrých výsledcích měl Daniel Vladař. Talentovaný brankář odchytal za Pardubice šest zápasů s úspěšností 95,58 % a průměrem 1,29 inkasované branky na utkání. Před Vánoci se ale, stejně jako několik dalších hráčů napříč Tipsport extraligou, vrátil do zámoří, kde bude na kempu Bostonu Bruins bojovat o šanci v NHL. „Chtěl bych poděkovat za to, jak jste mě vzali mezi sebe. Doufám, že to nebylo naposledy, co jsem oblékl pardubický dres," rozloučil se Vladař s fanoušky. Dynamu se zatím vyplácí i posily, které přišly v průběhu sezony. Kanaďan Anthony Camara s osmnácti body vede týmovou produktivitu, daří se i obránci Marku Ďalogovi.

Další výkonnostní pokrok zaznamenávají také mladí útočníci Jan Mandát a Matěj Blümel, oba už si vysloužili pozvánku do národního týmu. Na rozvázání spolupráce se vedení klubu naopak dohodlo s Valentinem Claireauxem, který bude v úterý stát na druhé straně barikády. Dohru nakonec neměla kauza okolo Roberta Kousala. Podezření z řízení pod vlivem omamných látek se nepotvrdilo a třicetiletý centr, který nakonec obdržel jen pokutu ve výši 500 korun za porušení dopravních předpisů, tak pokračuje v Pardubicích.

Kousal se prosadil i v nedělním utkání s Hradcem Králové, ale ani jeho branka Dynamu, které na začátku roku 2021 přišlo o vítěznou sérii, nestačila. Vyrovnaný souboj rozhodl v šestačtyřicáté minutě Jakub Orsava a Mountfield tak po výhře 3:2 zvládl i druhé východočeské derby v sezoně. „Bylo to vyrovnané, bojovné utkání. Rozhodující byly přesilovky, v jedné naší jsme dostali gól a oni proměnili dvě. Jinak si ale myslím, že ve hře pět na pět jsme měli víc příležitostí, bohužel se nám dneska nepodařilo proměnit šance, co jsme v minulých zápasech proměňovali," zhodnotil zápas trenér Král.

Sestavy z posledního utkání

HC Dynamo Pardubice: Klouček – Nakládal (C), Kolář (A), Hrádek, Mikuš, Vála, Ďaloga, Holland – Blümel, Poulíček, Paulovič – Camara, Kousal, Mandát (A) – Machala, Roman, Svačina – Matýs, Rohlík, Kusý

BK Mladá Boleslav: Růžička – Hrbas, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Allen, Fillman, Moravec – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Claireaux, Alderson – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

Statistiky

Enteria arena | 5. 1. 2021 18:00

HC Dynamo Pardubice 9. kolo BK Mladá Boleslav
8. místo, 40 bodů umístění 3. místo, 53 bodů
72:79 skóre 93:62
5:1 (Vítkovice) nejvyšší výhra 11:4 (Karlovy Vary)
1:7 (Liberec, Sparta) nejvyšší prohra 2:4 (Plzeň, Vítkovice)
1 utkání bez vstřeleného gólu 1
1 utkání bez inkasovaných gólů 3
15,31 % využití přesilových her 13,22 %
15 góly v přesilových hrách 16
76,47 % ubráněná oslabení 83,76 %
3 góly v oslabeních 1
Anthony Camara, 18 bodů nejproduktivnější hráč David Šťastný, 28 bodů
Patrik Poulíček, Jan Mandát,
Matěj Blümel, 8 branek
nejlepší střelec David Šťastný, 16 branek
Juraj Mikuš, 13 asistencí nejlepší nahrávač David Šťastný,
Martin Ševc, 12 asistencí
Anthony Camara, +8 nejlepší hráč v +/- David Šťastný, +18
Rhett Holland, -5 nejhorší hráč v +/- David Cienciala, -3
Robert Kousal, 38 minut nejtrestanější hráč Martin Ševc, 76 minut
Jakub Nakládal, 69 minut Radegast index Martin Pláněk, 52 bodů
Pavel Kantor 90,31 %
Milan Klouček 83,67 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 91,97 %
Gašper Krošelj 89,43 %
Pavel Kantor 2,54
Milan Klouček 5,78
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 2,01
Gašper Krošelj 2,67
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav