BK MLADÁ BOLESLAV

Po týdnu se Bruslaři opět střetnou s Frölundou, tentokrát v Gothenburgu

1. 9. 2021
Autor: Tomáš Taybner
G o t h e n b u r g – Boleslavští hokejisté se po dvou domácích prohrách chystají na první venkovní duel v rámci Ligy mistrů. Už tento čtvrtek se s Indiány utkají na ledě Scandinavia a pro Bruslaře půjde o velmi důležitý zápas, neboť se zatím nacházejí na dně tabulky s jedním bodem. Úvodní buly padne v 18:05 a vy můžete utkání sledovat na televizní stanici Sport 1 či sledovat jeho textový přenos.

Po prohře s Frölundou se Bruslařům druhý zápas s IFK Helsinky podařilo rozehrát mnohem lépe, protože hned ve 3. minutě se prosadil Jakub Kotala. Finové ve zbytku první třetiny postupně srovnávali tempo s Bruslaři, ale další branka už nepadla. V druhé periodě měl šanci opět Kotala, ale neproměnil a trest na sebe nenechal dlouho čekat. Hned první početní výhodu Helsinek využil Leevi Teissala a srovnal tak stav utkání na 1:1. Ve třetí části se hrálo opatrně, neboť žádný z týmů nechtěl chybovat. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, kde jej rozsekl Roni Hirvonen. Svou střelu dokázal skrýt za tělo obránce Jánošíka a Růžička na tento svižný pokus nedokázal zareagovat. Bruslaři nakonec z druhého zápasu vytěžili jeden bod. "Troufnu si říct, že jsme v tom zápase byli lepší, ale naše produktivita je bohužel zatím žalostná. Na tom musíme ještě pracovat," hodnotil utkání Martin Ševc. "Kluci si ověřili, že mohou hrát s každým. Bohužel se k nám v závěru nepřiklonilo štěstí," řekl v pozápasovém rozhovoru Pavel Patera.

Frölunda v Curychu podlehla domácímu ZSC

Lions v úvodním zápase nestačili na IFK Helsinky, a tak si chtěli proti Frölundě zlepšit reputaci. Švédům se podařilo do zápasu vstoupit lépe, když v 6. minutě otevřel skóre Johan Sundström. Curychu k vyrovnání pomohla přesilovka po faulu Norlindera, kterou využil zkušený Simon Bodenmann. Hned minutu na to však faulovali také domácí a přesilovku po přihrávkách Lasche a Špačka využil první vyloučený hráč zápasu, Mattias Norlinder. Prostřední perioda gól nepřinesla, přestože Frölunda se na jejím konci dostala do dvojnásobné přesilovky, která trvala celých 70 vteřin. V 45. minutě z levého kruhu vypálil Ryan Hayes a jeho střela prosvištěla okolo masky Rubina do pravého horního rohu - 2:2. O minutu později fauloval Elliot a při potyčce, která ihned následovala, se neudržel Muršak, jenž bodnul jednoho ze soupeřů hokejkou a předčasně se poroučel do kabin. Během pětiminutové přesilovky se Švýcarům povedlo vstřelit branku, když se z pravého kruhu trefil Marcus Krüger. Rozladění Švédové vypadli z tempa a nedokázali si vytvořit žádnou gólovou příležitost, naopak darovali domácím další dvě početní výhody. Do prázdné branky nakonec zpečetil výhru Justin Sigrist.

Foto zdroj: Berend Stettler (ZSC Lions)

Jaká vypadá tabulka naší skupiny ?

Skupinu B po dvou odehraných zápasech vedou IFK Helsinky, jež mají na svém kontě 5 bodů. Druhé místo a 3 body patří Frölundě. Následují ZSC Lions, kteří mají také 3 body, ale o jednu vstřelenou branku méně než Švédi. Poslední místo prozatím patří Bruslařům, kteří zatím urvali jeden bod.

První vzájemný zápas Bruslařů s Frölundou Indians si můžete připomenout zde:
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav