BK MLADÁ BOLESLAV

Čtvrtý duel Ligy mistrů odehrají Bruslaři ve Finsku

3. 9. 2021
Autor: Tomáš Taybner
H e l s i n k y – Hokejisté Mladé Boleslavi vyrovnané klání s Frölundou nedokázali dotáhnout do vítězného konce a prohráli 3:4. Už v sobotu je však čeká další utkání ve Finsku a zdá se, že pro Bruslaře půjde o rozhodující zápas v boji o možný postup ze skupiny. Utkání začíná v 18:00 a vy jej můžete sledovat na stanici Sport 1 nebo si pročítat jeho textový přenos.

Třetí duel skupinové fáze začal lépe pro Bruslaře, když Ondřej Najman dokázal zužitkovat přesilovku, která se našim hokejistům naskytla na přelomu 9. a 10. minuty. Domácí hráči dostali v čase 16:14 šanci hrát dvě minuty v početní převaze 5 na 3 a po 60 sekundách se jim podařilo srovnat gólem Jacoba Nilssona. Švédové ve druhé části po vyloučení Zbořila opět trestali. V mezikruží dobře postavený Jan Muršak dokázal prostřelit Růžičku. Ještě do konce první poloviny utkání však bylo vyrovnáno, když se trefil Pavel Kousal - 2:2. Třetí periodu lépe začali hráči z Göteborgu, protože v 43. minutě vstřelil branku Michael Špaček. Bruslařům se povedlo srovnat krok o 6 minut později gólem Jakuba Kotaly, který dostal od Dufka hezkou přihrávku zpoza branky Tomkinse. Poslední slovo však měla Frölunda a opět to bylo v přesilovce, když rozsekl zápas svou druhou brankou český forvard, Michael Špaček. "Určitě to nebyl špatný výkon, ale některé situace a detaily jsme nezvládli – třeba v závěru zápasu, kdy jsme soupeře nechali ujet do přečíslení. Z toho vyplynul faul a třicet vteřin před koncem v přesilovce rozhodli," řekl po utkání Radim Rulík.

Curych dokázal ve Finsku oloupit o body domácí IFK

První vzájemný zápas těchto celků byl vyrovnaný až do třetí periody, kde jej na svoji stranu strhli hokejisté IFK. V odvetě bylo v první třetině k vidění hned několik vyloučení a v 17. minutě jedno z nich potrestal Dominik Diem. Švýcarský forvard se trefil do levého horního rohu branky, kterou střežil Garteig. Druhá třetina gól nepřinesla a především Lukas Flüeler dokázal zastavit hned několik nebezpečných pokusů z holí domácích hokejistů. Finově měli brzy po startu třetí části možnost vyrovnat, když fauloval Roe. IFK nedokázalo přesilovku využít a ve 48. minutě Garteig podruhé kapituloval. Z protiútoku bekhendem skóroval Justin Sigrist, kterému asistoval Sopa. Další gól už nepadl, protože Lukas Flüeler dokázal všechny šance domácích pochytat. Rodák z Klotenu si připsal 39 úspěšných zákroků a první nulu v letošní sezóně."Prohráli jsme s týmem, který hrál lépe. Snažili jsme se, ale nebylo to dostačující," hodnotil utkání hlavní trenér Ville Peltonen.

Jak se vyvíjí situace pro Bruslaře ?

Skupinu B po třech odehraných duelech vede Frölunda, která má 6 bodů a skóre 10:8. Druhé místo okupuje Curych, jenž má také tři body, ale o 4 vstřelené branky méně. Helsinky se kvůli včerejší prohře propadli na místo třetí, avšak jejich ztráta na čelo tabulky činí pouhý bod. Bruslaři s jedním bodem zůstávají poslední a o šanci na postup se nejspíš definitivně rozhodne právě ve finské metropoli.

Připomeňte si náš domácí zápas s Helsinkami: