BK MLADÁ BOLESLAV

Sklepeme únavu a jdeme znovu na to, vyhlíží Jan Růžička utkání s Helsinkami

3. 9. 2021
Autor: Jitka Čechová
G o t h e n b u r g – Jan Růžička pochytal v zápase s Frölundou neuvěřitelných 47 zásahů, z nichž některé vyvolaly uznání i z řad domácího publika. Čemu je to ale brankáři platné, když jeho tým nakonec nevyhrál, prohlásil po zápase zklamaně.

Bruslaři na domácím ledě švédského soupeře vedli skvěle. V první třetině dokonce vedli a i když Frölunda dokázala otočit zápas ve svůj prospěch, hned dvakrát dokázali vyrovnat. Pomyslný vaz jim nakonec zlomil krajan, Michael Špaček rozhodl gólem v poslední minutě utkání. "Samozřejmě jsme zklamaní. Troufám si říct, že naše výkony v Lize mistrů gradují, už de facto od konce prvního výsledku zápasu s Frölundou jdeme herně nahoru," nechal se po utkání slyšet Jan Růžička.

Boleslavští hokejisté nyní vyhlížení sobotní střetnutí v Helsinkách, přičemž je nutné samozřejmě vzít v potaz náročné cestování. "Nějaká únava tu samozřejmě je, program je náročný, ale i tak do toho dáme všechno. Už doma jsme proti nim dokázali odehrát dobrý zápas, který jsme dovedli až do prodloužení," říká.

Jediný bod a poslední místo v tabulce se tak zdá být až trochu nespravedlivým současným faktorem. "Myslím si, že kdo ty hokeje viděl, musí uznat, že ostudu jsme neudělali. Beru to tak, že po těchto zápasech můžeme se vztyčenou hlavou vstoupit do extraligy, protože jsme ukázali, že dokážeme konkurovat i nejlepšímu týmu Evropy."