BK MLADÁ BOLESLAV

Posila Martin Čech: Vše je tu na úrovni, tak to má být!

29. 7. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – O příchodu ostříleného útočníka Martina Čecha (na snímku) do BK Mladá Boleslav jsme sice informovali již na začátku přípravy týmu na ledě, až nyní byl ovšem oficiálně představen na tiskové konferenci. Zkušený forvard nastoupil v české nejvyšší hokejové soutěži už ke 272 utkáním a měl by týmu pomoci v “řešení“ jasného úkolu. Vždyť bývalý útočník Zlína se s ním ztotožňuje: “Chci přispět k tomu, abychom se vyhnuli play-out a tím pádem se udrželi.“

Třiatřicetiletý útočník měl možnost si vyzkoušet poprvé v kariéře zahraniční angažmá. Usilovalo o něj několik týmů ze Slovenska, ale dal přednost Mladé Boleslavi. “Chtěl jsem zůstat v české extralize a ve Zlíně to nešlo,“ vysvětlil, proč byl vlastně dostupným hráčem.

Když jednání s Mladou Boleslaví dospěla k zdárnému závěru, Martin Čech měl jasno. “Na slovenské nabídky jsem už pak vůbec nemyslel,“ přiznal.

Podmínky pro hokej ve středočeském městě vnímá Martin Čech velice kladně. “Byl jsem mile překvapený. Klub je nováčkem O2 Extraligy a funguje to tu podobně jako ve Zlíně, kde je už vše roky zaběhnuté,“ srovnal nynější angažmá s tím předchozím. “Vše je zkrátka na úrovni. Tak to má být!“

Na pondělní tiskové konferenci byl představován společně s novým trenérem. Nemohl tak nevnímat změnu na trenérském postu v tak netradičním období. “Já jsem to naštěstí nikdy nezažil. Prakticky jsem přišel do Boleslavi až ve chvíli, kdy už byl trenér vyměněný. Ale určitě to není příjemné. Ať už pro trenéra, tak i pro hráče,“ prozradil svůj názor Martin Čech.