BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Plekanec: Boleslav se v extralize určitě udrží

2. 8. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Když diváci sledovali v sezoně 2000/2001 v dresu ještě druholigové Mladé Boleslavi tehdy osmnáctiletého Tomáše Plekance (na snímku), asi málokdo tušil, že za několik let bude elitním útočníkem Montrealu Canadiens. “V té době byl člověk natěšený hrát před skvělou diváckou kulisou, která svůj tým žene a fandí mu. V Boleslavi to bylo super,“ rád vzpomíná kladenský odchovanec na desetizápasovou výpomoc v městě škodovek.

“Nevím, jak je to v současné době. Atmosféra je teď v Boleslavi možná ještě lepší, ale v té době to pro mě bylo něco nového,“ pokračoval Tomáš Plekanec. “Zkrátka si nejvíc vybavuji, jak nám fanoušci fandili a jak bylo skvělé hrát před nimi,“ dodal.

Přestože je Plekancovo mladoboleslavské angažmá už sedm let staré, nešel mimo něj ani letošní postup Bruslařského klubu do nejvyšší soutěže. “Myslím, že se k tomu schylovalo už delší dobu. Mladá Boleslav byla favoritem několik sezon a konečně se to povedlo,“ prokázal přehled.

“Zázemí je v Boleslavi výborné a určitě se v extralize udrží – to je základ pro první sezonu,“ míní Plekanec. “Co bude dál, to je daleko. Bude záležet na financích a na skladbě týmu, koho si vedení přivede,“ uzavřel útočník Montrealu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav