BK MLADÁ BOLESLAV

Tipsport Hockey Cup zahájíme zápasem proti Spartě

4. 8. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Tři přípravné zápasy mají už boleslavští hokejisté za sebou a další je čekají. Minimálně čtyři z nich ale budou mít svou vlastní specifickou formu, kterou představuje příslušnost k letnímu turnajovému klání zvanému Tipsport Hockey Cup. Středočeši se v prvním z těchto čtyř utkání střetnou s bezpochyby silným soupeřem a tím je HC Sparta Praha. První kolo odehrají Boleslavští s pražským týmem na zimním stadionu v Nymburce, úvodní buly padne v 18:00.

Tipsport Hockey Cupu je letní hokejový turnaj určený, stejně jako ostatní přípravné zápasy, k větší a lepší rozehranosti zúčastněných týmů se snad jen trochu větší motivací. Turnaje se zúčastní celkem dvacet mančaftů, čtrnáct extraligových doplní šest týmů z první ligy. Ti všichni jsou rozděleně do čtyř skupin, přičemž Boleslavští figurují ve skupině C společně se Spartou, Libercem, Pardubicemi a Hradcem Králové.

Bližší informace o turnaji, složení jednotlivých skupin a rozpis utkání naleznete zde.

A nyní již pojďme k samotné Spartě, která do loňské sezony vstupovala jako úřadující mistr republiky, a která možná zůstala tak trochu za očekáváním. Po uplynutí 52. kola základní části skončila na šestém místě a v nadcházejícím čtvrtfinále jej bez větších problémů vyřadil Liberec. Tygři porazili Sparťany 4:0 na zápasy.

To je ale pro holešovický klub již dávnou minulostí a nyní plně zbrojí do nadcházejícího ročníku. Poté, co Petr Nedvěd nedovedl svůj tým na vyšší mety, opustil Spartu stejně jako například Lubomír Vaic mířící do Slovanu Bratislava či Tomáš Protivný a Roman Vondráček putující do Brna.

Co nás ale zajímá mnohem víc, jsou pochopitelně posily Sparty a tady narazíme hned na několik zvučných jmen. Začneme od brankářského postu a na tom momentálně stojí Tomáš Pöpperle vracející se do Čech z Columbus Blue Jackets. Trochu zmatečně přeskočíme k útočníkům, protože ze stejného klubu na Spartu dorazil také bývalý – a kdo ví, třeba i budoucí – kapitán reprezentace David Výborný. Zůstaneme-li ještě okamžik za oceánem, padnou jména jako Martin Látal či Martin Ručinský, který po několika spekulacích ohledně svého přestupu nakonec zvolil právě Spartu. Z finského Oulu navíc dorazili Ondřej Kratěna a Michal Broš. Zatím jedinou posilou nepotřebující k příchodu na Spartu pas je Michal Gulaši z Vítkovic.

Tým z Holešovic na rozdíl od Mladé Boleslavi zatím odehrál jen jediný přípravný zápas a to s Chomutovem. Jak se píše na klubovém webu Sparty, nasadil pražský tým proti svému soupeři ze severu Čech mladší hráče, ty starší a zkušenější nechal odpočívat. Snad proto Sparta podlehla Chomutovu 0:2.