BK MLADÁ BOLESLAV

Výhru nad ambiciózní Spartou kouč Šejba nepřeceňuje

5. 8. 2008
Autor: Michal Miškovský
N y m b u r k – Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v přípravě už druhého extraligového soupeře. Po týden staré výhře 4:2 na Kladně si Středočeši vyšlápli i na ambiciózní Spartu. Pražský klub porazili také o dva góly, ale kouč Bruslařského klubu Jiří Šejba (na snímku) zůstává dál nohama na zemi. “Vítězství samozřejmě bereme, ale nesmíme ho moc přeceňovat. Sparta si šance vytvořit uměla,“ připomíná.

“Jen díky oběma gólmanům zůstalo skóre hodně nízké,“ vyzdvihl výkon sparťana Duby a Boleslavských Chábery s Jágrem, kteří se v polovině zápasu vystřídali.

Utkání tak považuje Jiří Šejba za vyrovnané. “Z jedné akce jsme dali gól, ale šance byly na obou stranách. Ty naše bychom měli příště lépe zhodnocovat,“ zůstává na své svěřence přísný i přes skalp Sparty.

Čistý štít uhájili Mladoboleslavští i přesto, že soupeř poprvé nasadil hvězdný útok Ručinský - Výborný - Ton. “Hráčům jsme před zápasem říkali, že si jich musí víc všímat a hlavně k nim blíže přistupovat. Jakmile dostali prostor, bylo vidět, že to jsou páni Hráči,“ dále uvedl Jiří Šejba.

Na straně Středočechů pak poprvé nastoupili Kornilovs s Flamíkem, kteří jsou v Mladé Boleslavi na zkoušce. “Patří mezi ty hráče, kteří nemají zažitý způsob hry, jímž se Boleslav prezentuje už od minulé sezony. Myslím, že hodnotit je můžeme až po dvou či více odehraných zápasech,“ řekl lodivod Bruslařského klubu.

Další přípravný zápas čeká jeho svěřence už ve čtvrtek, kdy k prvnímu domácímu zápasu nastoupí pro Ústí nad Labem. “Chtěli bychom v tomto utkání vyzkoušet Bendu i Marušáka. Chceme zesílit útočnou sílu a s tím nám můžou tihle kluci pomoci. Oba dva jsou velmi dobří střelci, praváci,“ dodal Jiří Šejba.