BK MLADÁ BOLESLAV

Trejd se Zlínem: Přichází Flynn s Hanouskem, odchází Claireaux a Šidlík

20. 1. 2022
Autor: Klub, foto: beranizlin.cz
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav a PSG Berani Zlín se deset dní před koncem přestupového období domluvili na výměně čtveřice hráčů. Oscaru Flynnovi bylo předčasně ukončeno hostování v týmu Beranů a společně s ním přichází do středočeského města ještě obránce Tomáš Hanousek. Opačným směrem odchází francouzský útočník Valentin Claireaux a bek Petr Šidlík.

Oscar Flynn je mladoboleslavský rodák a odchovanec, který odešel na hostování do Zlína na začátku října. V celku PSG stačil odehrát 27 zápasů, ve kterých si připsal 3 branky a 4 asistence. Flynn měl ve Zlíně původně zůstat do konce této sezony, nakonec mu ale bylo hostování předčasně ukončeno a on tak znovu oblékne dres Bruslařů.

Tomáš Hanousek je třiadvacetiletý obránce a rodák z Kralup nad Vltavou. Hokejově „dozrál“ ve Švédsku, kam odešel už ve svých patnácti letech a kde odehrál celkem čtyři sezony. Po návratu do Čech se ujali liberečtí Tygři, odkud se mimo jiné zná třeba s kapitánem Martinem Ševcem. Letošní sezonu zahájil v Karlových Varech, odkud po dvaceti odehraných zápasech odešel do Zlína. V trápícím se posledním týmu tabulku odehrál dvanáct utkání.

„V případě Oscara spoléháme hlavně na to, že velmi rychle zapadne zpátky do známého prostředí, a že naváže na spolupráci s hráči, které dobře zná,“ říká sportovní manažer Bruslařů Václav Nedorost. „U Tomáše Hanouska pro změnu věříme, že naváže na své působení v Liberci před dvěma roky. Taky jsme hledali obránce-praváka, což Tomáš splňuje,“ dodává Nedorost.

Co se týče obou zmiňovaných odchodů – tedy Valentina Claireauxe a Petra Šidlíka – Václav Nedorost lituje především nenaplněného potenciálu. „Oba to jsou hrozně fajn kluci, ale ani jeden se u nás letos bohužel nepotkali s formou. U Vala jsme rozhodně očekávali větší produktivitu a Petr nedokázal navázat na svou loňskou sezonu. Pevně věříme, že se oba ve svém novém působišti takříkajíc chytí. Přejeme jim hodně štěstí,“ uzavírá Nedorost.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav