BK MLADÁ BOLESLAV

Pavel Patera se loučí s Bruslaři

31. 1. 2022
Autor: Klub
M l. B o l. – Jeden z mladoboleslavské trenérské dvojice, Pavel Patera, na základě vlastní žádosti končí v BK Mladá Boleslav. „Myslím, že to bylo oboustranně složité a bolestivé rozhodování. Nakonec jsme souhlasili s tím, že Pavlovi vyhovíme a spolupráci ukončíme,“ říká generální manažer Bruslařského klubu Mgr. Jan Tůma.

„Pavel za mnou přišel po pátečním zápase s Olomoucí. Měli jsme spolu schůzku a taky si přes víkend několikrát volali. Nebylo to něco, co by obě strany rozhodly hned,“ popisuje generální manažer Bruslařů. „Jeho důvody jsme se nakonec jako klub rozhodli respektovat a vzájemnou spolupráci předčasně ukončit.“

Pavel Patera přišel do BK Mladá Boleslav v říjnu 2018 v roli asistenta společně s Miloslavem Hořavou coby hlavním trenérem a Radimem Rulíkem coby druhým asistentem. Tým tehdy v nevalně rozjeté sezoně dokázali dostat až do čtvrtfinále. Od následujícího roku se po odchodu Hořavy stali Rulík s Paterou hlavními kouči A týmu Bruslařů. Skvěle rozjetý ročník 2019/2020 bohužel těsně před startem play off ukončil covid, v loňské sezoně pak Patera s Rulíkem dovedli Bruslaře dokonce do semifinále.

„Chceme Pavlovi moc poděkovat za všechno, co pro náš klub udělal. Je to skutečná legenda českého hokeje a v naší organizaci zanechává nesmazatelnou stopu. Bylo nám ctí, že jsme s ním mohli spolupracovat,“ říká Jan Tůma.

Radima Rulíka momentálně v pozici druhého trenéra A týmu doplní Petr Haken, až do této chvíle šéftrenér mladoboleslavské mládeže a trenér juniorů. Ten ve své dosavadní kariéře působil především v mládežnických oddílech, v sezonách 2016/2017 a 2017/2018 nicméně už jako asistent trenéra A týmu působil, a to v Kometě Brno. Na střídačce Bruslařů byl už v nedělním utkání s Pardubicemi.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav