BK MLADÁ BOLESLAV

Bod proti Hradci? Vážíme si toho, říká o duelu s lídrem David Štastný

22. 2. 2022
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Bruslaři odehráli s Hradcem Králové vyrovnanou partii. Podpořil je v tom výkon Gašpera Krošelje a trefy Marise Bičevskise a Oscara Flynna, které po šedesáti minutách hry znamenaly vyrovnaný stav 2:2. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž byl sice lepší soupeř, hodnotitel zápasu v podobě Davida Šťastného ale vyzařoval patrnou úlevu i naději.

"Samozřejmě jsme chtěli dva body, těch samostatných nájezdů je škoda, ale díval bych se na to i z druhé stránky – je to poprvé v průběhu nějakých dvou měsíců, kdy jsme dokázali dotáhnout dvougólovou ztrátu a vlastně ten zápas zvrátit. Toho bodu si vážíme," hlásil po utkání s částečnou úlevou v očích útočník David Šťastný.

Už předem bylo jasné, že s Mountfieldem, který v čele tabulky momentálně připomíná rozjetou lokomotivu, to Bruslaři nebudou mít snadné. A snad i právě proto je onen bod ještě cennější. "Věřím, že nám to pomůže, Hradec letos hraje výborně, je to strašně těžký soupeř. Mělo by nám to dát trochu vítr do plachet," vyjádřil se Šťastný.

Osmadvacetiletý útočník byl jedním z Bruslařů, kteří jeli zmiňované rozhodující samostatné nájezdy. On a Jan Stránský proměnili, na bezchybné ostrostřelce soupeře to ale bohužel nebylo dost. "Jel jsem něco jiného, než co jezdívám na trénincích, ale věděl jsem, co dělám," vysvětloval. "Oni (Hradec Králové) ty nájezdy odjeli na sto procent, moc pěkně. Na Gašpiho (Gašpera Krošelje) to ve finále vrhlo trochu horší světlo, ale já bych mu chtěl poděkovat, protože zachytal famózně a ten jeden bod máme z valné části díky němu."

Poslechněte si celý rozhovor s Davidem Štastným:


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav