BK MLADÁ BOLESLAV

Karlovy Vary podruhé: Oplatí Bruslaři Západočechům páteční porážku?

28. 2. 2022
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Hokejisty BK Mladá Boleslav čeká druhý domácí souboj ve třech dnech a zároveň druhé střetnutí s Karlovými Vary v pěti dnech. Pokud se ptáte, jak je to možné, pak vězte, že zápas v úterý 1. března od 17:30 je dohrávkou 41. kola, který Středočeši v lednu odkládali na poslední chvíli kvůli nákaze týmu covidem. Jak by utkání dopadlo tenkrát, se můžeme jen dohadovat, jak dopadne za aktuální situace, zjistíme právě v úterý. Jedná se o předposlední domácí zápas letošní domácí části a Bruslaři počítají s vaší podporou!

Souboj o předkolo, ještě pořád se může stát cokoliv

Energetikům jde o všechno, respektive o účast v předkole play off. O tu férově řečeno stále bojují i mladoboleslavští hokejisté, jejich situace je ale přeci jen o něco snazší než ta západočeská. Jsou to totiž právě Karlovy Vary, kdo momentálně třímá v ruce onen "horký brambor" – tedy že právě ony jsou na třinácté, a tudíž na nepostupové příčce v tabulce. Na dělené dvanácté místo mezi Olomoucí (která v nedělním kole poměrně překvapivě "přejela" Třinec 3:0), Brnem a Litvínovem ztrácí dva body, na deváté Bruslaře pak bodů šest. Není tedy pochyb o tom, že v úterním duelu bude probíhat souboj na ostří nože, protože čísla hovoří jasně – ještě zdaleka není nic rozhodnuto a stát se může cokoliv.

"Je to boj. Teď už je cenný každý bod. Všichni sledujeme tabulku, takže víme, o co hrajeme. Tenhle zápas musíme hodit za hlavu a musíme se začít soustředit na ten úterní s cílem ho zvládnout. Jestli chceme hrát play-off, musíme vyhrát," hecuje na karlovarském webu obránce Martin Plutnar.

Západočechy bude nepochybně povzbuzovat jedna skutečnost: z posledních čtyř zápasů urvali jedinou výhru a to právě proti Mladé Boleslavi, kterou porazili v pátek 5:3. Co ale naopak sebevědomí vůbec nepřidá? Energetici od začátku letošního kalendářního roku přivezli z venkovních zápasů jen čtyři body.

Pro statistické informace mrkněte do našeho preview z minulého týdne.

Z pohledu statistik by měli vyhrát Bruslaři. Teoreticky

Bruslaři a Karlovarští spolu zatím odehráli tři utkání a pokaždé se radoval domácí celek. Na začátku října zvítězili Středočeši 3:1, na konci listopadu to Západočeši zvládli ještě o něco lépe, když zvítězili 3:0 a v zatím posledním střetnutí se radovaly taktéž Karlovy Vary – ve zmiňovaném pátečním utkání vyhráli 5:3.

Sestavy z posledního zápasu

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc, Moravec, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Fillman – Lunter, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Raška, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš – Plutnar, Rohan, Parkkonen, Dlapa, Pulpán, Mikyska, Weinhold – Kulich, Mikúš, Rachůnek – Vondráček, Hladonik, Beránek – Kohout, Černoch, Koblasa – Osmík, Jiskra, Průžek