BK MLADÁ BOLESLAV

Bojujeme jeden za druhého, říká po důležité výhře Matyáš Kantner

14. 3. 2022
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – V utkání vedli, v závěrečné dvacetiminutovce dokázali ztratit, a přesto nakonec slaví. Bruslaři si ve třetím duelu předkola po dramatické třetí části zajistili mečbol. Vítězný gól zajistil Matyáš Kantner, který ještě v průběhu sezony působil v týmu indiánů.

Bruslaři si v průběhu úvodních třetin dokázali vybudovat dvoubrankový náskok, o který během závěrečné dvacetiminutovky přišli. Indiánům se dokonce podařilo otočit na 3:2. „Chtěli jsme zápas v klidu dohrát, to se nám nepovedlo. Vypadalo to na opačný průběh než v Plzni, ale ukázali jsme charakter a sílu, třemi góly se dokázali vrátit do zápasu otočit ho,“ těší důležitá výhra 5:3 dvougólového střelce Matyáše Kantnera.

„Od té doby, co jsem tady, jsme snad pět gólů nedali,“ vtipkuje boleslavský útočník. „Ukázali jsme charakter, chceme postoupit a bylo to vidět.

Naladění v týmu také patří mezi ovlivňující faktory. „Bojujeme jeden za druhého, v týmu vidím sílu, a to si myslím, že rozhodlo,“ líčí.

„Výsledky jsou o gól. Zápasy jsou stejné, rozhoduje třetí třetina. A tentokrát jsme byli šťastnější,“ upozorňuje na vyrovnanost série.

Jako pro Jana Eberleho a Jana Stránského má předkolo s Plzní specifický náboj i pro Matyáše Kantnera. „Série je pro mě speciální. Po zápase s Třincem jsem si napsal s Lukášem Kaňákem a tím to skončilo,“ popisuje popichování s bývalými spoluhráči.

Jak správně nastavit hlavy na zápas, který může o celé sérii rozhodnout? Kompletní ohlasový rozhovor s můžete pustit na tomto odkazu: