BK MLADÁ BOLESLAV

Čtvrtfinálová série se za stavu 1:1 přesouvá do Mladé Boleslavi

22. 3. 2022
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Hokejisté BK Mladá Boleslav a Mountfieldu HK mají ve středu 23. a ve čtvrtek 24. března na programu další dvě čtvrtfinálová utkání. Tentokrát je bude hostit mladoboleslavská ŠKOENERGO Aréna, ve středu do bude od 17 hodin a ve čtvrtek pak od 19 hodin. Zápasy budou postupně vysílat Česká televize a O2 TV, my s vámi ale samozřejmě počítáme na tribunách!

První bod získal Hradec Králové

Na první gól se v rámci prvního čtvrtfinálového utkání této série čekalo poměrně dlouho, teprve krátce po polovině hracího času se trefil domácí Kelly Klíma. Svěřenci trenérů Rulíka a Hakena se nevzdávali a v 52. minutě se dočkali vyrovnávací trefy, stalo se tak díky Janu Eberlemu. Středočeši se bohužel neradovali dlouho, neboť o minutu později si Mountfield vzal vedení zpět a za stavu 2:1 oba celky dokráčely až do závěrečné sirény. „Já bych to viděl tak, že jsme víc rozehraní. Hradec dlouho nehrál, kdežto my za sebou máme sérii v Plzní,“ uvažoval Eberle. „A myslím, že sil máme pořád dost. Takže já jsem přesvědčený, že to předkolo nám k něčemu bylo, a že to ukážeme už ve druhém zápase,“ hlásil odhodlaně. A měl pravdu.

Druhé utkání pro Bruslaře nevypadalo dobře, pak přišel obrat

Úvod druhého zápasu Středočechům doslova proplaval mezi prsty. Jergl se trefil hned v první minutě a jen o chvilku později se k němu přidal ještě Kalina. Ztracený zápas, řekl by si člověk. Ne tak pro Bruslaře. Poctivou a postupně gradující prací se díky gólům Lintuniemiho a Luntera dobrali vyrovnání a ve třetí třeba pak dokonce k obratu, kdy se trefil Kousal. Za klíčové Mário Lunter považoval skutečnost, že to tým – ostatně jako už poněkolikáté v této sezoně – prostě nevzdal. „Důležité je, že jsme nepřestali hrát. Po první třetině jsme si v kabině říkali, že se musíme uklidnit a dát do toho všechno,“ řekl.

Sestavy z posledního zápasu

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Moravec – Kotala, Bičevskis, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, Knotek, Stránský (A)

Mountfield HK: Novotný (55. Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Kalina, Pavlík (A), Jank, McCormack, Pilař – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Scherbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava

Informace ke vstupenkám

Vstupenky na obě utkání jsou stále v prodeji – veškeré informace najdete zde.



Zobrazit příspěvek na Instagramu
Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav)
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav