BK MLADÁ BOLESLAV

Výhra super, poslední krok je ještě před námi, uvědomuje si Pavel Pýcha

24. 3. 2022
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Čtvrté čtvrtfinálové klání znovu nabídlo dramatický souboj, o jehož konci rozhodlo prodloužení. Mladá Boleslav nakonec po dobré práci Jana Eberleho na brankovišti vybojovala dva mečboly, což znamená, že po výhře 4:3 v prodloužení vede sérii 3:1. Duel hodnotil střelec druhé branky Středočechů, obránce Pavel Pýcha, který zaznamenal dva body (1+1).

Bruslaři o jednobrankové vedení přišli necelé dvě minuty před koncem. „Třetí třetinu jsme odehráli, jak jsme chtěli. Nepouštěli jsme je do šancí. Škoda, že to tam prostřelili při hře šest na pět a vyrovnali. Naštěstí jsme v prodloužení rozhodli my,“ těší výhra Pavla Pýchu.

„Je super, že vedeme sérii 3:1, poslední krok je ale stále před námi. A ten je samozřejmě, jak už se tak říká, nejtěžší. Budeme se snažit v dalším zápase vyhrát a sérii ukončit co možná nejrychleji,“ dodává šestadvacetiletý bek. Bruslaři mohou o svém postupu do semifinále rozhodnout už tuto neděli na ledě Hradce Králové. „Krotíme to, zůstáváme při zemi,“ hlásí.

Pýcha se trefil poprvé od konce listopadu. „Pobral jsem vše, co šlo,“ usmívá se Pýcha, ale vzápětí už zcela vážně dodává: „Je vlastně jedno, kdo ty góly dává, hlavní je výhra.“

Kompletní rozhovor můžete zhlédnout na tomto odkazu: