BK MLADÁ BOLESLAV

Po základní části by tohle nikdo nečekal. Ukázali jsme sílu, říká Ondřej Najman

27. 3. 2022
Autor: Adéla Kvapilová
H r. K r á l o v é – Pět zápasů stačilo, jízda Mladé Boleslavi pokračuje. Bruslaři v pátém čtvrtfinálovém klání znovu předvedli týmový výkon a potřetí v sérii zvítězili v nastavené části. Hradec přemohli v prodloužení 4:3 a míří do semifinále. Postup do další fáze komentoval dvoubodový Ondřej Najman.

Mladá Boleslav do pátého zápasu nevstoupila nejlépe, avšak v prodloužení si dokázala vystřelit výhru nad Hradcem 4:3 a za stavu série 4:1 postupuje do semifinále. „Jsme nadšení. Když jsme to urvali na 3:1, jsme si řekli, že chceme v pátém zápase sérii ukončit, a to se nám povedlo. Po základní části by tohle nikdo nečekal. Ukázali jsme sílu, máme ohromnou radost,” projevu své pocity Ondřej Najman.

I on má na výsledku posledního zápasu s Mountfieldem velký podíl. Na úvodní branku Středočechů přihrál a ve třetí třetině vyrovnal na 2:2. „V play off už se na tyhle statistiky nehraje, nikdo z nás na ně nekouká. Chceme jít co nejdál jako tým. Ať už dává gól ten nebo ten," usmívá se.

Po psychické stránce se Bruslaři cítili v pátém duelu lépe. „Vedli jsme sérii 3:1, po základní části jsme byli jedenáctí, Hradec první, na něj musel být vyvíjený vysoký tlak. Neměli jsme co ztratit. Porvali jsem se s tím výborně a taky nám to přineslo krásný postup do semifinále,“ těší Najmana.

Co bylo podle Ondřeje Najmana klíčem k postupu? Kompletní rozhovor si můžete pustit zde: