BK MLADÁ BOLESLAV

Radim Rulík po čtvrtfinále: Mohlo to být i obráceně, pomohlo nám nabyté sebevědomí

28. 3. 2022
Autor: Adéla Kvapilová
H r. K r á l o v é – Po turbulentní základní části Bruslaři slaví postup semifinále. Málokdo něco takového čekal, obzvlášť když v cestě stál vítěz základní části a jeden z horkých kandidátů na titul, Hradec Králové. „Je to neuvěřitelné. Ve sportu se občas něco takového stane, před deseti lety se tohle přihodilo Spartě. Jsme moc rádi, že se nám takový kousek podařil,“ říká po ovládnutí čtvrtfinálové série 4:1 boleslavský trenér Radim Rulík.

Pane trenére, proti Hradci vítězíte v sérii 4:1 na zápasy a postupujete do semifinále. Jak se cítíte?

Pocity jsou úžasné. Nečekal jsem, a myslím, že ani nikdo z realizačního týmu, že bychom zvládli sérii tímhle způsobem. Je to neuvěřitelné. Ve sportu se občas něco takového stane, před deseti lety se tohle přihodilo Spartě (tým HC Sparta Praha v sezoně 2011/12 vyhrál Prezidentský pohár, následně vypadl ve čtvrtfinále s Kometou Brno 2:4 na zápasy, pozn. redakce). Jsme moc rádi, že se nám takový kousek podařil.

Mountfield byl od začátku série favoritem. Co bylo pro zápasy klíčové?

Hradec byl odpočatější, my měli naopak zápasy v nohách. Nemyslím si ale, že tohle rozhodlo. Zvládli jsme s Hradcem bruslit a nebyli jsme v této disciplíně horším týmem. I když jsme absolvovali předkolo, byli jsme při síle. To si myslím, že bylo klíčové. Potom rozhodovaly detaily a drobnosti. Série byla velmi vyrovnaná, mohlo to dopadnout i obráceně, ale my jsme těmi šťastnějšími.

Dalo by se říct, že vám předkolo dalo nový náboj?

Pomohlo nám v sebevědomí. Plzeň byla nesmírně silná s výbornými hráči na přesilovku. Tahali jsme se s nimi, podobně jako v této sérii, o gól. Zvládli jsme u nich poslední zápas 3:2. To nás všechny nabilo do další práce.

Změnilo se mužstvo v průběhu play off?

Každý vidí, že to mužstvo je jiné. Jsem za to rád.

Semifinálovým soupeřem je stejně jako v loňské sezoně Třinec. Jak se na něj nyní správně připravit?

Musíme ještě zapřemýšlet, postup je zatím čerstvý. Musím říct, že myšlenky ohledně semifinále jsem zatím neměl. Třinecké mužstvo je silné, play off umí hrát, je jasným favoritem série. Pokusíme se na něj připravit.

Děkujeme za rozhovor.

Rozhovor s trenérem Radimem Rulíkem si také můžete pustit na tomto odkazu: